Hírek

Végeredmény 11 perc után

Az újonc Pécs 2-1-re győzött Kecskeméten az OTP Bank Liga huszadik fordulójában.
OTP Bank Liga, 20. forduló
Kecskeméti TE – Pécsi MFC-Matias 1-2 (1-2)
Kecskemét, 2000 néző. Játékvezető: Takács
KTE: Németh G. – Alempijevics, Koszó, Balogh B., Mohl – Szavics (Balog M., 62.), Litsingi, Csukics (Bertus, 24.) – Bori, Tököli (Tölgyesi, 82.), Lencse. Edző: Török László, Szabó István
Pécs: Dibusz – Simonfalvi, Goia, Causics, Markovics – Demjén, Scsepanovics, Regedei, Nagy O. (Frőhlich, 66.) – Andorka (Lantos, 89.), Horváth Zs. (Nagy J., 77.). Edző: Mészáros Ferenc
Gólszerzők: Lencse (1.), illetve Horváth Zs. (5.), Andorka (11.)
Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szebb kezdésről nem is álmodhatott a Kecskemét, hiszen – csakúgy, mint a Diósgyőr ellen – most is az első percben előnybe került. Alig 27 másodperc telt el, amikor Litsingi szabadrúgást ívelt előre, kiugratta a középen kilépő Lencse Lászlót, aki egy átvétel után, 16 méterről, Dibusz Dénes mellett félmagasan a kapu közepébe lőtt (0-1). Nem kellett azonban sokat várni a válaszra, hiszen egy kitűnő jobboldali elfutás után Horváth Zsolt emelkedett nagyon jól középen a beadásra, és a tehetetlen Németh Gábor mellett a hosszú sarokba fejelt (1-1).

A játék képe alapján a pécsiek ezek után is a kontrákra rendezkedtek be, és Andorka révén a 11. percben sikerült is megugraniuk. A vendégek támadója előbb egy lövőcsellel elfektette Balogh Bélát, majd ballal tekert a jobb alsóba. A három gyors gólt követően sokkal fegyelmezettebben futballozott mindkét együttes, a Pécs teljesen visszaállt, és alig-alig hagyott rést, amiből helyzetek alakulhattak volna ki, Dibuszt egy Bori-szabadrúgás dolgoztatta meg leginkább – tudósít a KTE honlapja.

A második félidőben sokkal kevesebb helyzet alakult ki, ami a pontatlanságokra vezethető vissza. Hiába adódott időnként egyre nagyobb terület a PMFC támadói előtt, az utolsó passzokba hiba csúszott, míg Dibusznak középre tartó fejesekkel és lövésekkel kellett megbirkóznia. Mohl járt a legközelebb a gólszerzéshez, először egy szabadrúgásnál kellett bravúrt bemutatnia a vendégkapusnak, később Mohl tévesztett célt néhány centivel egy jó kiugrást követően. A hajrában már 11 emberrel védekeztek a pécsiek, újabb helyzet pedig nem alakult ki. Tovább nehezíti a kecskeméti szakmai stáb helyzetét, hogy Csukics kényszerű okokból kért cserét, Tököli és Bori pedig begyűjtötte ötödik sárga lapját.

Olvasói sztorik