Hírek

Oda-vissza verték a Diósgyőrt

A Kecskemét hazai pályán 1-0-ra győzött a Diósgyőr ellen az OTP Bank Liga 18. fordulójában.
OTP Bank Liga, 18. forduló
Kecskeméti TE – Diósgyőri VTK 1-0 (1-0)
Kecskemét, 3500 néző. Játékvezető: Kassai
KTE: Németh G. – Alempijevics (Koszó, 86.), Gyagya, Balogh B., Varga R. – Bori, Csukics, Litsingi, Szavics – Lencse (Balog M., 67.), Tököli (Pekár, 88.). Edző: Török László, Szabó István
DVTK: Rados – Vadász, Nagy T., Gal (Budovinszky, 28.), Frizoni (Bacsa, 77.) – Gallardo, Abdouraman, Fernando, Luque – Tisza T. (Arze, 65.), Seydi. Edző: Benczés Miklós
Gólszerző: Tököli (tizenegyesből, 2.)

A Diósgyőr még sosem nyert bajnoki meccset Kecskeméten, ráadásul az alföldiek nyáron, Miskolcon győzni tudott a DVTK ellen! A borsodiak már szombaton útra keltek, és Budapesten töltötték az éjszakát.

Elképesztő, viharos kezdés! Tizenegy másodperc után büntetőhöz jutott a Kecskemét, miután az elbambuló Vadász Viktor mellett kilépő Csukicsot a diósgyőri Rados kapus a tizenhatoson belül buktatta! A tizenegyest a jobbra vetődő kapus mellett Tököli Attila a kapu baloldalába lőtte (1-0). A folytatásban lendületes, jó iramú volt a játék, felváltva forogtak veszélyben a kapuk. A DVTK fokozatosan átvette az irányítást, de mivel nem igazán használta a széleket, csak középen erőltette az akciókat, José Luque életveszélyes lövései ellenére elmaradt az egyenlítés.

A 16. percben Varga Róbert kezére pattant a labda a tizenhatoson belül, de nem kapott tizenegyest a Diósgyőr, mert vétlen volt az eset. Közben egy vendégszurkoló leesett a nézőtérről: átzuhant a szektor korlátján, a mentők kórházba szállították. A borsodiak védelme enyhén szólva zavarba hozható volt, így hozták össze az első percben a büntetőt, és később is akadtak hátborzongató megmozdulások. A 22. percben Tököli kitűnő passzt adott Litsinginek, aki lőtt, Rados lábbal védett, a labda Lencse László elé pattant, aki 17 méterről az üres kapu mellé emelt.

A 34. percben Seydi elnyargalt a szélen Gyagya Attila mellett, majd középre passzolt. Németh Gábor kapus zárta a rövidsarkot, de a labda elpattogott a gólvonal előtt, ám egyetlen diósgyőri sem érkezett, hogy a hálóba passzolja. Az utolsó percek is arról tanúskodtak, hogy változatos, látványos, izgalmas volt az első félidő. A 41. percben Bori Gábor átadása után Litsingi lőtt középről, 19 méterről, a jobb alsó sarokra tartó labdát Rados nagy nehézségek árán, vetődve védett. A 44. percben szabadrúgáshoz jutott a DVTK a kecskeméti kaputól 17 méterre a baloldalon, a pontrúgást Budovinszky a sorfalba bombázta.

Az 53. percben Szavics ívelte be a KTE szögletét, Rados nem mozdult ki, a labdához végül nem ért hozzá senki, és elszállt a kapu előtt. A hatvanadik percben Gallardo beívelését az elvetődő Tisza Tibor két méterről az égbe lőtte, majd tizenegyest reklamált, mondván, őt lerántották, pedig nem… A 67. percben Csukics vezette a labdát nagy lendülettel, majd Tökölihez passzolt, aki jó ütemben visszaadta a feladónak, de Rados kapus egy arasszal megelőzte a nagy helyzetbe kerülő Csukicsot, és felszabadított. A játék továbbra is élvezetes volt, de a második félidőben egyre keményebb is. A 74. percben Arze lőtt 18 méterről, a labda enyhén megpattant Balogh Béla hátán, de Németh Gábor vetődve, nagy bravúrral így is védeni tudott.

Elnézést a szójátékért, de így történt: a 82. percben Tököli tökölt a tizenegyes-pont táján, pedig remek labdát kapott Bori Gábortól, ám végül hiába passzolta tovább, odalett a helyzet. A 86. percben a diósgyőriek veszélyesen adogattak a hazai tizenhatoson belül, végül Fernando veszélyes löketét védte bravúrral Németh Gábor. Az utolsó percekben nyomást gyakorolt a KTE kapujára a vendégcsapat, de a nagy izgalmak közepette a nézőknek derültségre is volt okuk: Kassai Viktor játékvezető sasszézás közben talajt fogott… Több gól nem esett, a meccs elején értékesített tizenegyessel nyert a Kecskemét!

Olvasói sztorik