Hírek

Megszakadt a hosszú veretlenség

A Kecskemét hazai pályán 4-0-ra legyőzte a Debrecent a Ligakupa-döntő első mérkőzésén.

Kapcsolódó cikkek

Ligakupa, elődöntő, 1. mérkőzés
Kecskeméti TE– Debreceni VSC 4-0 (3-0)
Kecskemét, 200 néző. Játékvezető: Bognár
KTE: Antal – Koszó, Balogh B., Varga R., Mohl (Patvaros, 65.) – Csukics, Szavics (Pekár, 55.) – Bori, Litsingi (Bertus, 84.), Alempijevics (Tölgyesi, 78.) – Tököli (Lencse, 71.). Edző: Török László, Szabó István
DVSC: Verpecz – Bernáth, Máté II P., Ludánszki, Nikolov (Dombi, 54.) – Spitzmüller, Lucas, Illés – Rezes (Szécsi, 84.), Meyé (Salami, a szünetben), Yannick (Farkas, a szünetben). Edző: Kondás Elemér
Gólszerzők: Tököli (9., tizenegyesből 30.), Litsingi (44.), Lencse (74.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az első félidőben a KTE rögtön nekiesett a vendégeknek, és több ígéretes megugrást követően Tököli Attila már a kilencedik percben vezetéshez juttatta a csapatot. A csatár kitűnőn fordult be a tizenhatos vonalánál, majd ballal kilőtte a rövid alsó sarkot – tudósít a klub honlapja.

Játékban a Honvéd ellen látott gyors kontrákra épített a Kecskemét, minden labdaszerzés után pillanatok alatt létszámfölényes helyzeteket alakított ki. A második gól egy buta szabálytalanság után született a harmincadik percben, Litsingi fogott pozíciót, ám hátulról beleszálltak, a büntető jogosságához kétség sem férhetett. Tököli állt a labda mögé, bár Verpecz kapus beleért, védeni nem tudott (2-0).

Tököli ezek után sem pihent, szinte lemásolta Lencse Lászlónak a Honvéd ellen mutatott briliáns játékát, és a balösszekötő helyéről indulva Litsingit hozta kihagyhatatlan helyzetbe, tehát a félidőben már 3-0-ra vezetett a házigazda.

A DVSC a szünetben cserékkel próbálkozott, de Kondás Elemér így sem tudta felrázni együttesét, amely ugyan időnként meddő mezőnyfölényt tudott kiharcolni, de a kapura teljesen veszélytelen volt. Hazai oldalon is folyamatosan álltak be a fiatalok, majd a 71. percben érkezett Lencse László is. Ez hozta meg a negyedik gólt, ugyanis egy kitűnő indítás után a kifutó Verpecz fölött ő is betalált első labdaérintéséből. A Kecskemét tehát megérdemelten verte meg 4-0-ra a 36 mérkőzés óta veretlen Debrecent!

Olvasói sztorik