NB II

Az első költözés

A válogatottság miatt is fontos Tölgyesi Viktor számára a rendszeres játéklehetőség.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kecskemétről fél évre kölcsönbe az NB II Nyugati-csoportjában szereplő Gyirmóthoz igazolt a húszéves Tölgyesi Viktor. Az utánpótlás-válogatott középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy fejlődése és a nemzeti kerettagság szempontjából is fontos, hogy sok időt töltsön a pályán.

– Egyértelműen a több játéklehetőség reményében váltott klubot?
– Pontosan! Azért jöttem Gyirmótra, mert itt nagyobb lehetőségem van pályára lépni, mint Kecskeméten – mesélte Tölgyesi Viktor. – Róth Antal is elmondta az utánpótlás-válogatottban, hogy csak akkor fog meghívni, ha rendszeresen játszom a klubcsapatomban. Én pedig szeretnék válogatott lenni, hiszen fontos meccseink lesznek idén.

– Miért éppen Gyirmótra igazolt? Nem volt más lehetősége?
– De volt, hiszen négy csapat is érdeklődött irántam. Azonban Csank János invitálására mondtam igent, hiszen nagy szaktekintélynek tartom. Valamint a Gyirmót jó csapat, tele volt NB I-es játékosokkal, akiktől sokat tanulhatok.

– Nem tart attól, hogy pont azért, mert elég erős a Gyirmót kerete, csak epizódszerepet kap?
– Meg fogok küzdeni a helyemért, ingyen semmit nem adnak. Szeretnék hasznára lenni a csapatnak, és bizonyítani a képességemet.

– Mikor érkezett? Hogy tetszik az új közeg?
– Kedd reggel érkeztem, már túl vagyok két edzésen. Még minden új, de szép lassan majd biztosan megszokom. Egy szállóban lakom, ahol több csapattársam is. Tetszik ez az újdonság, eddig Kecskeméten éltem, de vágytam már arra, hogy új várost ismerjek meg.

Olvasói sztorik