NB I

Honvéd: nincs megállás!

A Ferencváros otthonában is győzött a veretlenül listavezető Honvéd! A kispestiek 2-0-ra nyertek az OTP Bank Liga ötödik fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

OTP Bank Liga, 5. forduló
Ferencvárosi TC – Budapest Honvéd FC 0-2 (0-1)
Albert-stadion, 4500 néző. Játékvezető: Iványi
FTC: Jova – Alempijevics (Jovanovics, a szünetben), Grúz, Klein, Sváb – Csukics, Gyömbér, Józsi – Hakola (Beliczky, 65.), Böde, Somalia (Máté J., 80.). Edző: Ricardo Moniz
Honvéd: Czuczi – Lovrics, Ignjatovics, Debreceni, Baráth – Tchami (Faggyas, 63.), Johnson, Zsivanovics, Vernes (Hidi, 84.), Ivancsics (Vécsei, 57.) – Délczeg. Edző: Marco Rossi
Gólszerzők: Tchami (44.), Délczeg (92.)
Kiállítva: Klein (39.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az embertelen hőség ellenére izgalmas, érdekes első félidőt produkáltak a csapatok. A házigazda FTC volt mezőnyfölényben, és szinte a teljes első játékrészt végigtámadta, a kispestiek ritkán lépték át a felezővonalat. A 32. percben Somalia kapott remek passzt a tizenegyes-pontnál, de nem tudta technikásan átvenni. A labda felpattant, de így is el tudta húzni Czuczi Márton mellett. A gólvonalon álló Baráth Botond elcsúszott, és fejjel mentette meg csapatát a góltól!

A 38. percben Jova Levente 18 méterre kiszaladt a kapujából, de nem tudta elfejelni a labdát. A kilépő Délczeg Gergelyt a tizenhatoson belül Martin Klein buktatta, a játékvezető teljesen jogosan tizenegyest és kiállítást ítélt. A büntetőt Ivancsics Gellért ballal a jobb alsó sarok felé lőtte, de Jova egy gyors vetődéssel kiütötte a labdát. A 44. percben egy vendégszöglet után Tchami maradt egyedül az ötösön, és könnyedén belsőzött a kapuba (0-1). Egy perccel később Juha Hakola szabadrúgását Böde Dániel csúsztatta meg a kaputól tíz méterre, de a bal kapufa tövéről kipattant az erős fejes.

A második félidő sokkal visszafogottabb játékot hozott, s némi meglepetésre az emberhátrány ellenére a folytatásban is a Ferencváros támadott, de több lehetőséget is elpuskázott. A hetvenedik percben Vernes Richárd vette észre a kezdőkör közelében, hogy Jova kijött a kapujából, és rá is lőtte a labdát, amelyet a visszafutó kapus éppen ki tudott piszkálni a léc alól.

A 84. percben Böde szerzett labdát tíz méterre a Honvéd kapujától, meghúzta, de némileg elpattant tőle, ezért csak az oldalhálóba tudott lőni óriási helyzetben, három méterről! Egyenlítés helyett jött a második Honvéd-gól: a 93. percben Délczeg kapott labdát a kitámadó ferencvárosiak közül a félpályánál, egyedül vezette a labdát Jovára, elhúzta mellette, és az üres kapuba passzolt (0-2).

Ez volt a kedden kinevezett holland vezetőedző, Ricardo Moniz első mérkőzése a Ferencváros kispadján.

– A szokásos várakozással mentem ki erre a meccsre, hiszen edzőváltás után mindig meg szokott valami mozdulni egy csapatnál. Ez most is megtörtént, hiszen sokkal motiváltabb Ferencvárost láttam, sokkal ütemesebben próbáltak játszania, de sokkal több hibával is – elemezte a látottakat a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László, az NB III-as Rákosmenti TK vezetőedzője. – Az alapfelállásukban különösebb meglepetés nem volt, Böde, Somalia és Hakola alkotta az első hármast. Mögöttük volt a sarkalatos pontja az FTC-nek, Józsi, Csukics és Gyömbér nem tudtak Fradi-szintű középpályás alkotójátékot csinálni, az egész meccsen mindössze két ziccert alakítottak ki. Jova Leventének a kiállítás után volt egy bravúrja, hiszen tizenegyest védett, de előtte óriásit hibázott, belevitte a kiállításba Kleint. Az első félidő végén, a szöglet után taktikai fegyelmezetlenséget, figyelmetlenséget követett el a Ferencváros, hiszen Klein helyén nem állt senki, Tchami döbbenetesen üresen volt.

A Honvéd és a Ferencváros korábbi vezetőedzőjének is feltűnt, hogy a második félidőben a kispestiek tulajdonképpen nem akartak semmit csinálni, passzívak voltak, nem járatták megfelelően a labdát.

– Nem is nagyon alakult ki helyzet, mert nem volt miből ziccert csinálniuk, felborult a játékuk – magyarázta Vass László. – Az FTC nem vette át az irányítást, de többek voltak, mint korábban, tizenegy emberrel, ám passzívan. Böde erőlködött, úgy látom, még nem tudta feldolgozni, hogy a Ferencvárosban van, pedig a képességi alapján biztosan meghatározó játékos lesz. Ha felé ment a labda, veszélyt éreztem. Érthetetlen volt Somalia lecserélése, és Alempijevics meglepő cseréjét sem értettem. Lehet, a holland edző nem is tudja, hogy ő szokott bal bekket is játszani. Talán több segítséget kellett volna kérnie a stábjától. A Honvéd megérdemelte a győzelmet, de a gólja és a kiállítás után kissé már önveszélyesen visszavett a játékból. A nagy meleg ellenére lüktető, a közönség által jól támogatott mérkőzést láttunk, amelyen azonban inkább a küzdőjelleg dominált.

Olvasói sztorik