NB I

Túl az első Moniz-edzésen

Ricardo Moniz első munkanapján főként a támadásvezetéseket gyakoroltatta a Ferencváros játékosaival.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedd délelőtt megérkezett Magyarországra, délre megegyezett minden fontos kérdésben az FTC vezetőivel, délután pedig megtartotta első edzését a Ferencváros új trénere, Ricardo Moniz. A Détári Lajos helyére érkező holland szakember temperamentumától nem idegen a tempó: már a tréning első percétől kezdve nagy vehemenciával vetette bele magát új küldetésébe – írja a klub honlapja.

A szokásos bemelegítést követően a labdarúgók pozíciós feladatokat, majd támadásvezetéseket gyakoroltak. Az új edző – ha a kivitelezés minősége úgy kívánta – többször is megszakította a tréninget, és személyre lebontva elmagyarázta, hogy pontosan mire gondolt. Moniz a teljes tréning alatt hajtotta a labdarúgókat, a gyakorlatokat közvetlen közelről figyelte, hangos szóval osztogatta a tanácsokat, és egy-egy szép mozdulat, lövés, vagy meglátást követően elégedetten csapta össze tenyerét.

Egy-egy gyakorlat végén a holland szakvezető összehívta a játékosokat, és hevesen gesztikulálva összegezte a látottakat, felhívta a figyelmet a hibákra. A másfélórás tréninget kocogással zárták a listavezető Budapest Honvéd elleni, szombati rangadóra készülő ferencvárosiak.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik