NB I

Nem örülnek Détári távozásának

Délczeg Gergely úgy véli, a kispestiek számára nem jött jókor, hogy éppen a rangadó előtt váltott edzőt a Ferencváros.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző szezonban kétségtelenül sikeresen szerepelt a Budapest Honvéd, hiszen a tabella negyedik helyén zárta a bajnokságot. Igen ám, de a számos távozó és érkező, valamint az edzőváltás előrevetítette, hogy ismét kezdődhet a nehéz és időigényes csapatépítés. Mindezek ismeretében a szakma illúziók nélkül várta a kispestiek bemutatkozását a nemzetközi porondon, de a csalódás kellemes volt, gondoljunk csak az albánok elleni kettős győzelemre, vagy az Anzsi Mahacskala elleni első meccsre. Délczeg Gergely az állandóságot képviseli, hiszen az esztendő első felében, és most is stabil tagja a kezdőcsapatnak, ráadásul a mostani szezont rendkívül eredményesen kezdte.

A 25 éves támadó a Rangadó.hu érdeklődésére kifejtette, hogy Supka Attila távozását sajnálja, de nem hiszi, hogy párhuzamot kellene vonni az előző és a jelenlegi Honvéd-edző között.

– Új edző érkezett és jelentős változások voltak a játékoskeretben is. Minek köszönhető, hogy mégis hamar összeállt a csapat a szezon elején?
– Legfőképpen annak, hogy a megpróbáltuk elfogadni a változást az új edző személyében. Mindenki csinálja a dolgát, jó a hozzáállás, és a Flamurtari elleni Európa Liga-párharc megnyerése, valamint az Anzsi Mahacskala elleni első meccsen mutatott helytállás során önbizalmat is szereztünk. Mindenki küzd a másikért, nincsenek sztárok, nagy nevek, de a csapat vevő arra, amit az edző kér, és végrehajtja azt – mesélte Délczeg Gergely.

– A nemzetközi szereplés miatt nagyon korán kezdték a szezont, de ennek eddig csak a pozitívumai látszanak.
– Mindez előnyt jelentett számunkra, hiszen négy tétmérkőzés már a lábunkban volt, mire kezdődött a bajnokság. Egy kis pluszt adott, amivel sikerült is élnünk Siófokon, aztán a Diósgyőr és a Videoton ellen is. A második félidőben a Paks ellen is megnyerhettük volna a meccset. Most jön a Ferencváros elleni mérkőzés, meglátjuk, mire leszünk képesek. Az biztos, hogy nekünk nem jött jól Détári Lajos távozása, hiszen ilyenkor az új edző érkezésével új impulzus éri a játékosokat, mindenki bizonyítani akar. Megpróbáljuk rákényszeríteni az akaratunkat az FTC-re is.

– Mi a legnagyobb különbség a két edző, Supka Attila és Marco Rossi között?
– Személy szerint sajnáltam Supka Attila távozását, hiszen engem ő hozott ide. Maximálisan élveztem a bizalmát, s játszottam, persze, ezzel most sincs gond. Sok minden nem változott, némileg más a játékrendszer, de mindkettő jó, a négy-három-hármasnak és a négy-egy-három-kettesnek is vannak előnyei, nem hiszem, hogy párhuzamot kellene vonni a két edzők között. Hatalmas bravúr volt a negyedik hely, amit elértünk, ezt a mostani szezonra is aláírnám! Jelenleg a tabella élén állunk, de ebből nem szabad messzemenő következtetést levonnunk. Majd tíz forduló lehet nézegetni a tabellát.

– A tabella állásán kívül a mutatott játék is fontos, márpedig a Diósgyőr ellen például kifejezetten stílusosan futballoztak.
– Meglepően jól megértjük egymást elől a többiekkel. Zsivanovics és Ignjatovics is kellemes meglepetés, tehát sikerült jól igazolnunk. A siker önbizalmat ad, ezért is dolgozunk. Minden meccsre úgy megyünk ki, hogy nyerünk, de a földön kell maradnunk, a realitások talaján.

Olvasói sztorik