NB I

Néhány percnyi boldogság

Az Újpest elleni rangadón rövid időn belül a mennyből a pokolba került Orosz Márk.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Kecskemét ellen nulla, a Pécs ellen tíz, a Pápa ellen tizenkét, majd az Újpest ellen ismét tizenkét perc. Ezek Orosz Már mutatói a Ferencváros csapatában, az OTP Bank Liga jelenlegi idényének eddigi fordulóiban. Epizódszereplő, mondhatnánk, pedig az újpesti derbin majdnem főszereplővé vált! A kilencvenedik percben bevarázsolt egy csodálatos szabadrúgásgólt, ami önmagában még nem számít meglepetésnek, hiszen ez a műfaj nagyon megy neki, ezt a tavaszi, szegedi korszakából jól tudjuk. Hogy az utolsó percben elért egyenlítés mégsem ért egy pontot az FTC-nek, arról az újpestiek belga-kongói légiósa, a 94. percben győztes gólt szerző Bavon Tshibuabua tehet.

A végeredmény (2-1), és a Ferencvárosnál ennek hatására bekövetkezett edzőváltás ténye is ismert. A 22 éves támadó a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, Détári Lajos nagyszerű játékos volt, ezért sokat lehetett tőle tanulni, jó tanácsokat adott.

– Milyen érzés volt egy gyönyörű szabadrúgásgólt szerezni teltházas meccsen az örök rivális Újpest ellen? És mennyire törte le a 94. percben bekapott gól? Mit érzett akkor?
– Fantasztikus érzés volt gólt rúgni a derbin – emlékezett vissza a Rangadó megkeresésére Orosz Márk. – Nagyon sok játékosnak az álma, hogy ezen a mérkőzésen játsszon, vagy gólt rúgjon. Nekem sikerült, de sajnos rövid ideig tartott a boldogság. Nagyon letört, de nem csak engem, hanem az egész csapatot. Nem nagyon tudtam, tudtuk elhinni, hogy elvesztettük a mérkőzést.

– Az edzőváltás mennyire növelheti meg az esélyeit, hogy több időt töltsön pályán? Milyen edzőnek tartja Détári Lajost? Mi lehetett az oka, hogy nem jöttek annyira az eredmények vele?
– Bízom benne, hogy az új mester is számítani fog rám, és akár még több időt tölthetek a pályán. Détári Lajos egy nagyszerű játékos volt, ezért sokat lehetett tőle tanulni, jó tanácsokat adott, amit próbáltam is hasznosítani.

– Hogyan ítéli meg a Fradi eddigi szereplését a bajnokságban? Most már elég jól kivehetők az erőviszonyok, mi lehet a csapat reális célkitűzése?
– Igaz, hogy csak egyszer kaptunk ki, de sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek. Nem állunk jól a tabellán, ezen mindenképp javítani fogunk a jövőben! Szerintem a bajnokság végére ott leszünk a tabella elején.

– Olaszországi és szegedi periódusa mennyire volt fontos állomás a pályafutásában? Hogy érezte magát korábbi egyesületeinél?
– Olaszországban és Szegeden is nagyon jól éreztem magam. Külföldön sokat tanultam, megtudhattam, hogy milyen a légiós élet, más futballkultúrát is megismerhettem. Játszhattam volna többet a négy év alatt, de sajnos elég nehezen adják meg a lehetőséget egy fiatal játékosnak. Nagyszerű döntés volt Szegedre igazolnom, elkezdtem rendszeresen játszani, és ennek meg is lett az eredménye. A bajnokság végére már a góllövés is jól ment, és a csapat is bennmaradt az NB II-ben. Visszanyertem az önbizalmam, és ebben nagyon nagy szerepe volt Tóth Bálint edzőnek, akinek nagyon sokat köszönhetek.

– Minden labdarúgó álma a válogatottság és egy jó külföldi szerződés. Melyik ország bajnoksága áll a legközelebb a szívéhez? Van példaképe, akire felnéz?
– Mint minden magyar játékosnak a legnagyobb kitüntetés, ha a válogatottban kap lehetőséget. Nekem is ott lebeg a szemem előtt, hogy a Himnusznál ott állok a pályán, a válogatott szerelésében. Először a Ferencvárosban kell jó teljesítményt nyújtanom, egyelőre ez a legfontosabb számomra. Külföldön legjobban talán a német bajnokság tetszik, teltházas stadionok, fantasztikus körülmények. A holland bajnokságot is szívesen figyelem, mert ott játsszák a focit, szeretnek a csapatok támadni, ami nekem is az erősségem. Kedvencek? Real Madrid és az Inter! Cristiano Ronaldo a példakép és egyben a világ legjobb játékosa. Magyarországon, amikor ifista voltam, nagyon szerettem Lipcsei Péter játékát, ő volt a Fradi esze, a mindene! Laczkó Zsoltra felnéztem, mert mikor még koleszosok voltunk, ő már az első csapat tagja volt, és példa volt a számunkra, hogy később mi is odakerülhetünk. Dzsudzsák Balázst sem hagyhatom ki, nagyszerű ballába van, sokszor néztem a szabadrúgásait, góljait, amiket a PSV-ben rúgott.

Olvasói sztorik