Hírek

Visszavágás és továbbjutás egyben

Bejutott a Magyar Kupa negyeddöntőjébe a Debrecen, miután hazai pályán 3-1-re legyőzte a Nyíregyházát.

Kapcsolódó cikkek

Magyar Kupa, 4. forduló, visszavágó
Debreceni VSC-TEVA – Nyíregyháza Spartacus 3-1 (1-0)
Debrecen, 3000 néző. Játékvezető: Oláh G.
DVSC: Verpecz – Bernáth, Ludánszki, Simac, Korhut – Bódi, Varga, Selim Bouadla (Czvitkovics, 72.), Ferenczi (Szécsi M., 61.) – Sidibe (Szakály P., a szünetben), Coulibaly. Edző: Kondás Elemér
Nyíregyháza: Balogh J. – Benkő, Ambrusz, Farkas, Mészáros M. – Davidov (Simon A., 67.), Szilágyi (Reznek, 56.), Minczér – Pákolicz – Kovács Á., Csorba (Montvai, 83.). Edző: Brekk János
Gólszerzők: Coulibaly (16., 63.), Szakály P. (60.), illetve Minczér (51.)
Továbbjutott: Debrecen (5-4)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egygólos hátrányból, de jó esélyekkel várta a Nyíregyháza elleni mérkőzést a DVSC a Magyar Kupa negyedik fordulójának visszavágóján. Az első találkozón fiatal csapattal 3-2-es vereséget szenvedtek a hajdúságiak, ezúttal azonban a lehetőséghez képest a legerősebb keretet jelölte a meccsre Kondás Elemér vezetőedző, akinek így sem volt könnyű dolga, ugyanis Mészáros Norbert nem tudta vállalni a játékot édesapja halála miatt, és Kulcsár Tamás, valamint Pölöskey Péter sem épült még fel. A hiányzók ellenére csak a győzelem volt elfogadható a hazaiak számára, és nem csak a továbbjutás miatt, hanem mert a nyírségi Spartacus ellen nyerni presztízst jelent – írja a klub honlapja.

A Loki ennek megfelelően azonnal támadólag lépett fel, próbált a zártan védekező vendégek mögé kerülni. A nagy fölény a 16. percben érett góllá, ekkor Coulibaly talált a hálóba, és így már továbbjutásra álltak a debreceniek. Ezt követően is nagy fölényben futballoztak, de a szünetig újabb gól nem esett.

A második félidő elején egyenlített a Nyíregyháza, méghozzá a csapatkapitány, Minczér Tibor révén, aki 17 méterről lőtt a bal alsóba. Küzdött a vezetés visszaszerzéséért a DVSC, bár kissé idegesen játszott, sok volt a pontatlan passz, ám a hatvanadik percben egy szép támadás végén Szakály Péter a hálóba talált (2-1). Felszakadt a gát, megnyugodtak a házigazdák, s ennek meg is lett az eredménye, mert a 63. percben Coulibaly megszerezte csapata harmadik gólját. Ezzel a Debrecen 3-1-re nyert, és bejutott a legjobb nyolc közé.

Olvasói sztorik