NB I

Rossz szájízzel gondol vissza

A Nyíregyháza ellen csapatkapitányi karszalagot viselő Spitzmüller István szerint nagyon elrontották a kupameccs végét.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A címvédő Debrecen 3-2-re kikapott a Nyíregyháza otthonában szerda este, a Magyar Kupa negyedik fordulójának első mérkőzésén. Öt perccel a mérkőzés vége előtt még a tartalékos összeállításban szereplő hajdúságiak voltak előnyben. A találkozón csapatkapitányként szerepelt Spitzmüller István, aki a bajnoki találkozókon csak elvétve kap lehetőséget. A 26 éves játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, nincs könnyű dolga a csapatba kerülésnél, hiszen többek között a válogatott Varga Józsefet kéne kiszorítania.

– Hogyan emlékszik vissza a szerdai Magyar Kupa-találkozóra?
– Így utólag már rossz az ember szájíze, mert kikaptunk – kezdte Spitzmüller István. – Kár az utolsó néhány percért, ha azt jobban hozzuk le, akkor más eredmény születhetett volna, egy megnyert meccset vesztettünk el a hajrában. Nagy hibákat követtünk el, többek közt én is.

– A továbbjutás viszont csak jövő héten dől majd el.
– Hazai pályán nem lehet más célunk, csak a továbbjutás. Két gólt rúgtunk idegenben, ami azért nem rossz, viszont a három kapottért nem illet minket dicséret.

– Az utóbbi időben nem várt vereségeket is szenvedtek a bajnokságban. Milyen az öltözői hangulat?
– Természetesen van nyomás a csapaton, ez meglátszik a játékosokon. Úgy gondolom, hogy egy győzelem ezt könnyen feloldaná, és akkor elindulhatnánk.

– Hétvégén jó alkalom lehet erre a győri bajnokijuk…
– A lehető legjobban jönne nekünk most egy győri győzelem. Mi úgy megyünk oda játszani, ahogy minden meccsre: nyerni szeretnénk.

– Bajnoki találkozókon csak hét alkalommal lépett pályára. Mennyire elégedett ezzel a szereppel?
– Idén azért már sokkal jobb a helyzetem, mint tavaly volt, hiszen jóval többször lépek pályára. Persze az én posztomon szerepel Varga József, aki a válogatottban is alapembernek számít. Nem vagyok türelmetlen, teszem a dolgomat, igyekszek minél jobban teljesíteni, amikor pályára kerülök.

– Nem lenne jó lehetőség, hogy az NB II-es csapatban is pályára lépjen?
– Nem volt lehetőségem a tartalékcsapatban játszani, mert gyakran ütköztek az időpontok az NB I-es meccsekkel, vagy már másnap Ligakupa-meccsünk volt, mondjuk. Pusztán ilyen okai vannak, hogy ott nem játszom.

– Korábbi csapata, a Létavértes is talpon van még a kupában. Mi a véleménye az ő menetelésükről?
– Nagyon szép eredmény ez a fiataloktól, szerdán csak egy öngóllal maradtak alul, amiért szerintem nem kell szégyenkezniük. A Magyar Kupa nekik is egy kiugrási lehetőség, amivel éltek is. Nagyszerű teljesítmény ez, dicséret illeti őket.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik