NB I

Ki a gödörből!

Mészáros Norbert szerint pozitív hatással lesz a DVSC-re Kondás Elemér kritikája.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sérülés miatt kénytelen volt kihagyni a Magyarország–Norvégia válogatott mérkőzést Mészáros Norbert. A debreceni védő sérülése klubcsapatát is érzékenyen érintheti, hiszen a zsinórban három vereséget elszenvedő DVSC-TEVA szombaton a szintén 25 pontos MTK-val játszik rangadót, hazai pályán. A hajdúságiak 32 éves hátvédje a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, várhatóan a fővárosiak ellen sem léphet még pályára, de hiszi, hogy társai nélküle is begyűjtik a három pontot. Hozzátette, egyedül csak rajtuk múlik, hogy kilábalnak-e a gödörből.

– Köszönöm, már jobban vagyok – válaszolta a Rangadó.hu érdeklődésére a magyar válogatott és a Debrecen védője, Mészáros Norbert. – Sajnos nem lesz rövid a felépülés, részleges szakadást állapítottak meg nálam. Várhatóan az MTK elleni bajnoki mérkőzést is ki kell hagynom, de bízom benne, hogy jövő héten már ismét a csapat rendelkezésére állhatok.

– A sérülés miatt ki kellett hagynia a norvégok elleni válogatott mérkőzést is. Kívülről milyennek látta a csapatot?
– Nehéz mit mondani a kettő-nullás vereségre. Idén még nem láttam ilyen rossz formában játszani ezt a csapatot, nem igazán értem, mi lehetett ennek az oka.

– Klubcsapata sincs valami jó formában. Mi lehet a baj Debrecenben, és mi lehet a megoldás?
– Örülnék neki, ha tudnám a választ. Nem érzem, hogy hullámvölgyben lennénk, egyszerűen az helyzet, hogy az elmúlt fordulókban nem úgy sikerültek a helyzetkihasználások, támadásépítések, ahogy korábban. Ez nem volt jellemző ránk az elmúlt időszakban. A megoldás egyszerű: kemény munkával elérhető, hogy ismét sikereket arassunk. Csak rajtunk múlik, hogy javítunk-e a teljesítményünkön.

– Kondás Elemér vezetőedző is kemény szavakkal kritizálta a játékosait. Mennyire hat pozitívan, esetleg negatívan ez a játékukra, hozzáállásukra?
– A vezetők és a játékosok közti párbeszédek csak a klubra tartoznak. Megvoltak a személyes beszélgetések, a vezetőedzőnk elmondta a véleményét a játékunkkal kapcsolatban. Úgy gondolom, ez mindenképpen pozitív hatással lesz majd a teljesítményünkre, és kilábalunk a gödörből.

– Feltűnő, hogy a többi élcsapat is képes kisebb-nagyobb botlásokra.
– Ez nem véletlen! Erősödött az NB I, nagyon kellemetlen ellenfélnek számítanak a közép-, vagy alsóházi csapatok is. Jól erősítettek a bajnokság második felében harcoló együttesek, emiatt bizony az élcsapatoknak nincs könnyű dolguk a bajnokságban. Senki ellen sem mehetünk biztosra.

– A pontszámokat tekintve hétvégén például rangadó következik az újonc MTK ellen!
– Nagyon szeretnénk megnyerni ezt a találkozót. Mint mondtam, csak rajtunk múlik, hogy milyen eredményt érünk el. Nehéz mérkőzésre számítok, de bízunk a sikerben!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik