NB I

Ennek következményei lesznek!

Aki nem akar nyerni, az ne futballozzon! Elfogyott a türelem Debrecenben.

Kapcsolódó cikkek

Három szurkoló megsérült
Nem múlt el balhé nélkül a vasárnap esti Ferencváros–Debrecen bajnoki rangadó. A hazai tábor egy része üvegekkel felfegyverkezve várta a debreceni drukkereket, akiket a biztonságukért felelős emberek éppen a fradisták előtt vezettek be a vendégszektorba. A zöld-fehér szimpatizánsok dobálni kezdték a hajdúságiakat, akik közül hárman is megsérültek. Egyiküket a fején úgy találta el egy palack, hogy az esetet követően kórházba kellett szállítani. Nem jártak sokkal jobban a hajdúsági drukkerek a meccs lefújása után sem, ugyanis akkor is megdobálták őket a barátságosnak igazán nem nevezhető vendéglátók – írja a haon.hu.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A DVSC-TEVA 2-1-re kikapott a Ferencváros otthonában az OTP Bank Liga 14. fordulójában. Bár a Ferencváros többet támadott, de a hajrában egy vitatható büntető döntött a hazaiak javára. Kondás Elemér a mérkőzés után elmondta, mostanában elég peches a csapata, jobban elfogadná, ha a két együttes döntötte volna el a meccset, nem pedig egy ilyen tucat-szabálytalanság – írja a dehir.hu.

Hétfőn már nem csak a szerencséről és a tizenegyesről beszélt a bajnokcsapat vezetőedzője, aki a Debrecen Televízió kamerája előtt kijelentette: több játékosnak is baj van a hozzáállásával.

– Volt néhány játékos, akinek nem voltam elégedett a teljesítményével, nem dolgozott annyit, amennyit kellett volna. Ebből adódóan a Fradinak volt néhány helyzete – magyarázta Kondás Elemér. – Ha úgy dőlt volna el a mérkőzés, hogy belövik a helyzeteket, akkor azt mondom, hogy igen. De egy utolsó percben befújt tizenegyessel sikerült nyerniük. Ez szokott lenni, hogy a szegény embert az ág is húzza. Megkaptuk ezt a büntetőt, ami megint csak nem segítette a csapat szereplését, de többet kell tennie a meccsen bizonyos embereknek, többet kell futni, alázatosabban kell futballozni, mert csak akkor jön az eredmény. Ha azt hiszi néhány ember, hogy én most mennyire jó futballista vagyok, az kevés, azt meg kell mutatni a futballpályán.

A DVSC az elmúlt fordulókban a Videotontól, a Pakstól és a Ferencvárostól is kikapott, néhány játékos pedig nem nyújtja a tőle elvárható teljesítményt, ezért a vezetőedző a változtatás mellett döntött.

– Ezek a játékosok ki fognak maradni a csapatból, nem fognak szerepelni, mert aki nem akar futballozni a DVSC-ben, az ne futballozzon. Aki nem akar nyerni, az ne futballozzon, akassza fel a cipőjét a szögre, aztán hagyja abba a labdarúgást – mérgelődött a szakvezető. – Aki viszont vállalja a játékot, annak kutya kötelessége száz százalékot nyújtani a futballpályán. Van egy idő, amikor elfogy a türelem, tovább nem lehet halogatni a dolgokat, úgyhogy mindenképpen lesznek változások a hétvégi csapatban, mert olyan csapatot akarunk kiküldeni, amelyik akaratos, alázatos, sokat fut, mert az MTK ellen csak a győzelem fogadható el, semmi más. Hogy milyen formában, az teljesen mindegy, meg kell nyerni a mérkőzést.

Szakály Péter szerdán csatlakozik

Másfél hetet kellett kihagynia Szakály Péternek, mivel gerincproblémákkal küszködött. A debreceniek csapatkapitánya a Paks, illetve a Ferencváros ellen sem tudta vállalni a játékot, és nem tud csatlakozni a norvégok elleni barátságos mérkőzésre készülő válogatott keretéhez sem – írja a DVSC honlapja. A középpályás elmondta, sokat javult az állapota, szerdáig még pihen, utána elkezdi a munkát a többiekkel. Ha minden rendben lesz, az MTK ellen ismét pályára léphet.

Olvasói sztorik