NB I

Kondás lát esélyt a címvédésre

Négy bajnoki kudarc után sem pesszimista a Debrecen vezetőedzője, Kondás Elemér.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MTK-tól elszenvedett szombati vereség sorozatban már a negyedik zakója volt a bajnoki címvédő Debrecennek. Kondás Elemér, a DVSC edzője természetesen nem boldog, de szerinte hamarosan kijönnek a gödörből – derül ki a Magyar Hírlap interjújából.

– Tavaly alig kellett a csapat összeállításához nyúlni, ám az idén példátlan sérüléshullámmal küszködünk. Kizökkentünk a korábban megszokott ritmusból, amibe nagyon nehéz visszarázódni. És tudom, gyenge kifogás, de sokszor szerencsénk sem volt – magyarázta a szakvezető. – A Fradi elleni vereség során több játékos hozzáállásával elégedetlen voltam, ezt el is mondtam, ám végül nem forgattam fel a csapatot. Egyrészt a sérülések miatt, másrészt próbáltam pszichikailag hatni a fiúkra. Ugyanakkor az edzéseken mindenki nagyon komolyan és keményen dolgozik.

– A meccseken meg néha elalszanak. Az MTK ellen már a kilencedik percben gólt kaptak egy figyelmetlenségből.
– Igen, ez sajnos igaz. De onnantól kezdve szinte csak mi támadtunk, a játékosok sokat mentek, dolgoztak, csúsztak-másztak. Ilyenkor becsúsznak hibák, és persze kicsit görcsössé is váltunk. Aki látta a meccset, tudja, felbillent a pálya, mégis egy kontrából az MTK szerzett újabb gólt. Előfordul, hogy nem mennek a dolgok, és sajnos most ilyen időket élünk.

– Hogyan viseli Szima Gábor, a mindig szigorú klubtulajdonos a nehéz napokat?
– Mindenki rosszul éli meg, aki a csapat körül van. Ám korábban a sikereket is a helyükön kezeltük, így ezt az időszakot is átvészeljük.

– Nem aggódik az állása miatt?
– Ha aggódom, attól jobb lesz? Nem. Megyünk, csináljuk a dolgunkat, amíg lehet.

– Lát még esélyt a bajnoki cím megvédésére?
– A DVSC egyetlen szezont sem kezdett úgy, hogy kizárólag a bajnoki címet fogadja el a klubvezetés. Az idén is a nemzetközi kupaszereplés a cél. A bajnokság félidejénél járunk csak. Szoros az élmezőny, s látok esélyt a címvédésre.

– Szombaton Győrbe mennek, s az ETO-nál nagyon fogadkoznak, hogy visszavágnak az első fordulóbeli négy-egyes vereségért. És akkor az már az ötödik zakó lenne zsinórban.
– Én még azért nem adnám oda a három pontot Pintér Attila csapatának. Tény, nagyon nehéz meccs vár ránk, de nem lehetetlen nyerni az ETO Parkban sem, s ígérhetem, mi azért megyünk, és úgy fogunk játszani, hogy megint legyőzzük őket.

Olvasói sztorik