Hírek

Mindenkit tűzben tartanak

A győztes gólt szerző Spitzmüller István elsőszámú terepe a Magyar Kupa és a Ligakupa.

Kapcsolódó cikkek

A DVSC-TEVA kedden 1-0-ra nyert az MVM Paksi FC otthonában a Ligakupa negyeddöntőjének első mérkőzésén. A hajdúságiak győztes találata a 26 éves középpályás, Spitzmüller István nevéhez fűződik. A hajdúnánási születésű fiatalember tizenkét éves kora óta játszik és él a megyeszékhelyen. Minden korosztályos csapatban szerepelt, tehetségét bizonyítja, hogy minden együttesben sikerült állandó kezdővé válnia. Az ifjúsági A-kategóriában bajnok lett, és szerepelt a korosztályos válogatottban is.

A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, ezen a tavaszon a Magyar Kupában és a Ligakupában szeretne mindig kezdőként játszani, és akár az NB I-ben is pályára lépni.

– Győztes gólt szerezni mindig nagyon jó érzés, ilyen helyzetben, a tavaszi szezon kezdetén különösképpen. Jó felkészülésen vagyunk túl, és ez mind a csapat, mind az én esetemben igazolódni látszik – mondta a Rangadó megkeresésére Spitzmüller István.

– A tudósítások szerint nem csak az ellenféllel, hanem a körülményekkel is meg kellett küzdeniük.
– A paksi amúgy nagyon jó pálya, jól meg van csinálva, de azzal ők sem tudtak mit kezdeni, hogy három-négy centi hó megmaradt rajta, és mivel a meccs közben is folyamatosan esett, bár volt világítás, a látási viszonyokat is zavarta.

– A hazaiaktól azt kapták, amit vártak?
– A Paks nagy hangsúlyt próbál fektetni erre a sorozatra, ezért majdnem a legjobb csapatával kezdett, mindenképpen nyerni akart volna. Mivel a párharc kétmeccses, úgy mentünk ki, hogy a lefújás után is minden esélyünk meglegyen a továbbjutásra, és ha lehet, a visszavágóra szerezzünk előnyt. Jól kezdtünk, aztán a paksiaknak volt néhány helyzetük. Visszább álltunk, taktikusabban játszottunk, s ezután már nem is tudtak nagyobb helyzet kialakítani. A második félidő elején aztán szereztünk egy gólt: egy szélsőbeadásra érkeztem a kapu elé.

– Kondás Elemér betartotta a szavát, Pakson tényleg azok játszottak, akik a kaposvári Magyar Kupa-meccsen nem jutottak lehetőséghez, vagy kevés időt kaptak.
– Rá mindig jellemző, hogy próbálja forgatni a csapatot, tűzben tartani mindenkit, hogy játékban legyünk, hiszen nem lehet tudni, mikor lesz szükség valakire egy esetleges sérülés vagy eltiltás miatt. Így persze könnyebb dolga van, hogy mindhárom sorozatban versenyben vagyunk.

– Régen szerzett utoljára gólt tétmeccsen. Mit hozhat az előttünk álló tavaszi szezon?
– Általában a védők előtt játszom, ezért ritkábban kerülök a kapu elé. Remélem, a Magyar Kupában és a Ligakupában mindig kezdőként játszhatok teljes meccseket, és az NB I-ben is pályára léphetek, akár kezdőként is, ha úgy alakul, de bízom benne, hogy a kispadon mindenképpen számít rám az edzőnk.

Olvasói sztorik