Hírek

A kupában is kikapott a Debrecen

A Nyíregyháza ismét élvonalbeli ellenfelet vert a Magyar Kupában: 3-2 a DVSC ellen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az előző körben az élvonalbeli Kaposvári Rákóczi együttesét búcsúztatta az ismert, tapasztalt játékosokkal megerősített NB III Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE, amely a negyedik forduló első mérkőzését 2-1-re győzött az első osztályban sereghajtó Siófok ellen. Persze, ennek a párharcnak lesz még egy visszavágója is… A DVSC fiókcsapataként működő, hiszen harmadosztályú Létavértes eddig szintén magasabban rangsorolt ellenfeleket győzött le, de most nem bírt a Szolnokkal. Az ugyancsak NB III-as Tiszaújváros döntetlent játszott a Váccal.


Békéscsaba – Vasas 0-1

Elképesztő ködben kezdődött a találkozó, s ezen a reflektorok sem sokat segítettek. A lelátóról a középkör még éppen látszódott, a kapukból a tizenhatos vonalát nem lehetett látni, a játékvezető mégis úgy döntött, mindez alkalmas a meccs lejátszására. A pályán belül 25 méter volt a látótávolság, a nézők azonban alig láttak valamit a találkozóból. A nem hivatalos szabály szerint, ha a felezővonaltól lehet látni a kaput, akkor megrendezhető a mérkőzés. Az első félidőben többet volt a hazaiaknál a labda, enyhe mezőnyfölényben játszottak, de helyzetek mindkét oldalon adódtak. Az 56. percben Simek Péter ívelt be szabadrúgást, középen nagy volt a tömörülés, és mivel végül nem ért bele senki, a labda a kapuban landolt (0-1). A továbbiakban is az angyalföldiek irányították a játékot, a békéscsabaiak alig tudtak kialakítani helyzeteket. Összességében elmondható, volt esélye a viharsarki együttesnek a sikerre, lehetőségei is adódtak, de nem sikerült betalálnia. A Vasas egy jól eltalált szabadrúgásnak köszönhetően szerzett előnyt idegenben.


Nyíregyháza – Debrecen 3-2

A címvédő debreceniek vegyes kerettel érkeztek, a kezdőben csak Selim Bouadla, Yannick, Lucas, Szűcs István és Polekszics kapus szerepelt az ismertebb játékosok közül, a csapatkapitány pedig Spitzmüller István volt. Úgy tűnt, ennek ellenére túlságosan tisztelik ellenfelüket a hazaiak, mert az első félidőben nem tudtak kibontakozni. Az iramra nem lehetett panasz, a színvonalra igen. A 37. percben Yannick szöglete után a labda átszállt a hosszú oldalra, Pákolicz nem tudott felszabadítani, Ludánszki Bence pedig oldalról, hat méterről a hálóba lőtt (0-1).

A szünet után sokkal jobb mentalitással vetette magát a küzdelembe a Nyíregyháza, és elkezdett veszélyesen rohamozni. Az 54. percben Kovács Ádám húzott el a szélen, harcosan megtartotta a labdát, majd remekül adott középre, ahol érkezett Pákolicz Dávid, és egyenlített (1-1). Három perccel később Kovács Ádám egymaga vezette a labdát a kapura, de Polekszics kapus nagy bravúrral védett. A 62. percben Petneházi baloldali szöglete után Szilágyi hétméteres fejesét bravúrral tolta ki a léc alól a látogatók montenegrói kapusa. Kondás Elemér, a bajnokcsapat vezetőedzője látta, hogy a nyírségiek egyre nagyobb kedvvel, egyre veszélyesebb játszanak, ezért megerősítette együttesét, s pályára küldte Szakály Pétert, aki a 65. percben egy mintaszerű, hajszálpontos távoli bombával ismét vezetéshez juttatta a DVSC-t (1-2).

A 87. percben egy hihetetlen öngóllal egyenlített a Spartacus: Csorba Szabolcs lövése elsuhant volna a kapu előtt, Kuti Krisztián azonban menteni akart, beletette a fejét a labda útjába, így az a hálóba vágódott (2-2). Az utolsó percekben a győzelemért rohamoztak a nyírségiek, többször is megfordultak a debreceni tizenhatoson belül, és a 91. percben Benkő Balázs egy szöglet után meg is szerezte a győztes gólt (3-2). A hazai játékosok hosszú percig ünnepelték a diadalt, és a szurkolók is kivették a részüket a diadalból.


Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK 4-0

Eleinte nem úgy nézett ki, hogy már az első meccsen eldönti a továbbjutást a kispesti csapat. A 35. percben Tisza Tibor szabadrúgása után a kapufa tövéről perdült az alapvonalon túlra a labda, talán ez volt az első félidő legnagyobb lehetősége. Az izgalmas, eseménydús játékrész során mindkét kapu gyakran forgott veszélyben, de gól nem született. A szünet után a kispestieké volt az első helyzet: szabadrúgáshoz jutottak a Diósgyőr kapujától húsz méterre, Vernes Richárd jól eltalált lövése pedig csupán centikkel kerülte el a bal felső sarkot. A 67. perc hozta az első gólt: a diósgyőri térfélen Vernes végzett el szabadrúgást, a hosszú oldalra átlőtt labdájára Ignjatovics érkezett, és hét méterről fejelt a kapuba (1-0).

Tíz perccel később egyenlíthetett volna a DVTK, Tisza próbálkozott középről, 16 méterről, lapos lövése azonban a bal alsó sarok mellett zúgott el. A 83. percben újabb gólt szerzett a Honvéd: Baráth Botond állt tanácstalanul a Diósgyőr térfelének bal oldalán, majd egy irtózatosan rossz beadást küldött a kapu elé. Mivel azonban Hanek és Tajti sem mozdult, a kettőjük között elsuhanó labda a kapu bal oldalába kötött ki (2-0). És hol volt még a vége? A 86. percben egy hazai kontra végén Vernes került ziccerbe, de 17 méterről a kifutó kapusba lőtt, akiről szögletre pattant a labda. Két perc telt el, amikor újabb gólt szerzett a Honvéd: Baráth teljesen üresen adhatott középre, ahol az üresen álló Vernes elé került a labda, ő pedig nyolc méterről a hálóba lőtt (3-0). A kilencvenedik percben Diarra adott remek passzt Vernesnek, aki teljesen üresen lőhetett 15 méterről, ám Tajti Norbert bravúrral védett, a kipattanó Diarra elé került, aki 18 méterről a kapu fölé emelt. A 92. percben Jeff Silva ütötte el kézzel a labdát Vernes elől, amiért piros lapot kapott, a Honvéd pedig tizenegyest, amelyet Vernes a bal alsó sarokba lőtt, így kialakult a 4-0-s végeredmény!

Magyar Kupa, 4. forduló, 1. mérkőzések

November 20. kedd

Győri ETO FC – MVM Paks 4-0 (2-0)

November 21. szerda

FC Tiszaújváros – Dunakanyar-Vác 1-1 (0-0)

Gólszerzők: Horváth Sz. (62.), illetve Rusvay (58.)

Létavértes ’97 FC – Szolnoki MÁV FC 0-1 (0-0)

Gólszerző: Suskó (öngól 72.)

Kiállítva: Vári (82.)

Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE – FGSZ Siófok 2-1 (1-0)

Gólszerzők: Böőr (19.), Kocsis (74.), illetve Csokics (50.)

Békéscsabai Előre 1912 SE – Vasas SC 0-1 (0-0)

Gólszerző: Simek (56.)

Nyíregyháza Spartacus – Debreceni VSC-TEVA 3-2 (0-1)

Gólszerzők: Pákolicz (54.), Kuti (öngól 87.), Benkő (91.), illetve Ludánszki B. (37.), Szakály P. (65.)

Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK 4-0 (0-0)

Gólszerzők: Ignjatovics (67.), Baráth (83.), Vernes (88., tizenegyesből 94.)

Kiállítva: Jeff Silva (92.)

A visszavágókat november 27-28-án, kedden és szerdán játsszák. A Zalaegerszeg (NB II) – Videoton FC párharc időpontjai a székesfehérváriak nemzetközi kupakötelezettségi miatt egyelőre nem ismertek.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik