Hírek

Ez már több mint kupakaland!

Kedden kezdődik a Magyar Kupa negyedik fordulója, amelynek tétje immár a legjobb nyolc közé jutás!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az már a sorsoláskor eldőlt, hogy három alsóbb osztályú csapat biztosan lesz a negyeddöntőben, hiszen a sorozat korábbi fázisaiban már számos élvonalbeli együttes kiesett: a Ferencváros, az Újpest, a legutóbbi ezüstérmes MTK, a Pécs, a Haladás, a Pápa, a Kecskemét, az Eger és a Kaposvár.

A második kör első játéknapján, kedden az OTP Bank Liga listavezetője, őszi bajnoka, a Győri ETO fogadja a várakozásoknál gyengébben szereplő Paks csapatát. Pintér Attila, a kisalföldiek vezetőedzője hétfőn még nem tudta a kezdőcsapat összeállítását, mert együttesében többen bajlódnak kisebb sérüléssel, így még nem tudni, ki vállalni tudja a játékot, és ki nem. Miután az Eger ellen izomsérülés miatt lecserélt Kamberre újabb ultrahangvizsgálat vár, ő biztosan nem lép pályára, és csak a kontrollvizsgálatok után derül ki, hogy a hétvégi, Debrecen elleni rangadón ott lehet-e.

– Ahol a Győri ETO pályára lép, ott mindig győzni akar. Így lesz ez kedden, a Magyar Kupában is. Minél tovább akarunk jutni a sorozatban. Jó lenne megnyugtató előnyt szerezni a visszavágóra – mondta Pintér Attila.

Tomiszlav Szivics, a paksiak trénere a Kecskemét mestereként már átélhette a kupagyőzelem örömét.

– A bajnokságban bukdácsolunk, természetesen nem vagyok elégedett az eddigi teljesítményünkkel. A kupában igyekszünk javítani. Ha egy csapat tovább akar jutni, vagy meg akarja nyerni a kupát, akkor mindegy, hogy ki az ellenfél és hol játszik, úgyis a döntőig kell menetelnie. Szeretnénk jó eredményt elérni Győrött – mondta Szivics.

Magyar Kupa, 4. forduló, 1. mérkőzések

November 20. kedd

16.30: Győri ETO FC – MVM Paks

November 21. szerda

13 óra: FC Tiszaújváros (NB III) – Dunakanyar-Vác (NB II)

13 óra: Létavértes ’97 FC (NB III) – Szolnoki MÁV FC (NB II)

13 óra: Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SC (NB III) – FGSZ Siófok

17 óra: Békéscsaba (NB II) – Vasas SC (NB II)

17.30: Nyíregyháza Spartacus (NB II) – Debreceni VSC-TEVA

18 óra: Budapest Honvéd – Diósgyőri VTK

A visszavágókat november 27-28-án, kedden és szerdán játsszák. A Zalaegerszeg (NB II) – Videoton FC párharc időpontjai a székesfehérváriak nemzetközi kupakötelezettségi miatt egyelőre nem ismertek.

Olvasói sztorik