NB II

A Debrecen-meccs mindig a legfontosabb

A vártnál gyengébben szereplő ősi riválisok találkoznak szerdán a Magyar Kupában.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Keleti-csoport, 14. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Putnok VSE 1-1 (0-1)
Nyíregyháza, 800 néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Nyíregyháza: Balogh J. – Benkő B., Ambrusz, Farkas A., Dajka L. (Ur, a szünetben) – Minczér – Csorba, Reznek (Petneházi, a szünetben), Davidov (Montvai, 71.), Pákolicz – Kovács Á. Szakmai igazgató: Brekk János
Putnok: Botló – Szögedi, Bányai, Kovács R., Crisan – Zabos, Zimányi – Bene A. (Monyók, 80.), Elek B. (Odrobéna, 68.), Luptak (Kerékgyártó, 73.) – Olasz D. Megbízott edző: Kócsi József
Gólszerzők: Csorba (63.), illetve Olasz D. (34.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A naptári év utolsó hazai bajnoki meccsén a Putnokot fogadta a Nyíregyháza Spartacus az NB II Keleti-csoportjának 14. fordulójában. A vendégeknél több olyan játékos is pályára lépett, aki korábban szerepelt a szabolcsi megyeszékhelyen. Bár a Nyíregyháza birtokolta többet a labdát, mégis a Putnok szerzett vezetést a 34. percben: Olasz Dénes használta ki a védelem hibáját, és a hazai kapuba lőtt. A második játékrészben többet támadott a Spartacus, ami a 63. percben gólt eredményezett: Petneházi Márk beadása után Csorba Szabolcs fejelt a kapuba. Több gól már nem esett, így a nyíregyháziak csupán egy pontot szereztek.

Szombaton a Cegléd otthonában szerepelnek a szabolcsiak, ám egyelőre nem arra a meccsre készülnek, hanem a szerdai presztízsrangadóra, a Debrecen elleni Magyar Kupa-meccsre! Mindkét együttes bajnoki szereplése kívánnivalót hagy maga után, ezért érhető, hogy javítani szeretnének. A nyíregyháziak korábban az Egert, a Kecskemétet és a Kazincbarcikát is elbúcsúztatták a sorozattól. A Rangadó.hu érdeklődésére Minczér Tibor csapatkapitány elmondta, a KTE ellen szerencséjük volt, felszívták magukat, és jól is játszottak. Erre van szükségünk a DVSC ellen is.

– Miért nem jött össze a győzelem a Putnok ellen?
– Megbeszéltük, hogy nekik megyünk, magunkhoz ragadjuk az irányítást, és megnyerjük meccset – kezdte a nyírségiek 28 éves középpályása. – Egész jól kezdtünk, az elején jól játszottunk, de nem sikerült gólt szereznünk, sőt a szokásoknak megfelelően kaptunk egyet. Ez még nehezebbé tette a folytatást, mert újra előjött nálunk a görcsösség. A kapott gól megfogott minket, akkor volt még két-három lehetősége a Putnoknak, tehát lehetett volna nagyobb is az előnye. A második félidőben, az egyenlítőgól után újra elhittük, hogy meglehet a meccs, de nem sikerült többet kihozni belőle, pedig ebben az időszakban talán közelebb álltunk a győzelemhez.

– Hazai pályán veretlenek, idegenben egyszer nyertek. Hogy látja az eddigi összteljesítményüket?
– Ez a csapat többre hivatott, mint amit eddig elért. Keressük az okokat, de fél év alatt még nem sikerült rájönni, mi okozza ezt a kétarcúságot. Ha nagyon nagy gáz van, a csapat képes összekapni magát és jól teljesíteni, de amint úgy tűnik, hogy minden rendben van, túlságosan megnyugszunk, kiengedünk. Ebből a szempontból jól fog jönni a téli szünet, mert lesz időnk rendezni a sorokat. Bízom benne, hogy tavasszal a csapat a másik arcát mutatja majd.

– De addig még egy nagyon fontos párharc vár az együttesre: a Debrecen elleni Magyar Kupa-csata!
– Már beszéltünk róla a többiekkel, hogy a Debrecent senki nem veheti félvállról. Elvileg a bajnokság fontosabb, mint a kupa, de Nyíregyházán egy Debrecen-meccs mindig a legfontosabbnak számít, akár az első-, akár a másodosztályban, vagy a kupában játsszák. Amikor az Egerrel találkoztunk, még nem nagyon állt össze az ellenfelünk, a kecskemétiek pedig talán lebecsültek minket. Velük olyan időszakban játszottunk, amikor elvileg már megvolt a csapatuk, bár utána nem sokkal edzőváltás történt náluk. Szerencsénk volt, felszívtuk magunkat, és jól is játszottunk. Erre van szükségünk a DVSC ellen is. Ha tovább akarunk jutni, márpedig nagyon szeretnénk, akkor itthon nyilván könnyebb kiharcolnunk, ezért szerdán mindenképpen győzni szeretnénk.

Bombán ülnek

A Putnok elleni bajnoki meccs után Brekk János klubmenedzser kijelentette: a látottak alapján igazságos a döntetlen, ráadásul egy furcsa hasonlattal is élt…

– Sajnos ismét hibázott a védelmünk, és ez az egész szezonra jellemző volt. Ez már egy ilyen ősz, ezen feltétlenül változtatnunk kell. Nem tudunk lehozni egy meccset kapott gól nélkül, így már sorozatban. Ha a kapunk felé megy a labda, mintha bombán ülnénk. Sajnos mindig vannak sérültjeink. Jelen formánkat tekintve nem jön jól a szerdai kupamérkőzés, de most csak arra koncentrálunk. A védelmet meg kell erősítenünk, mivel a Debrecen a magyar mezőny legjobb támadóival rendelkezik. Hazai pályán mindenképpen szeretnénk olyan eredményt elérni, hogy nyílt maradjon a visszavágó.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik