NB II

Azok a fránya fogak…

Lyukas fogai miatt fájt Ur László combja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szombat délután az akkor még listavezető Budapest Honvéd-MFA együttesét fogadta a Nyíregyháza Spartacus az NB II Keleti-csoportjának 12. fordulójában. A hazaiak 3-2-es győzelmet arattak, így feljöttek a harmadik helyre a tabellán, megelőzve fővárosi vendégeiket is. Az összecsapáson combsérülést szenvedett a nyírségiek 24 éves játékosa, Ur László. A középpályás a Rangadó.hu érdeklődésére mesélt az értékes győzelmükről, illetve a sérüléséről is elárult részleteket.

– Nagyon örültünk a győzelemnek, hiszen a kispestiek voltak az első helyen, és így sikerült befognunk őket – kezdte Úr László. – Nagyon jól kezdtünk, gyorsan rúgtunk nekik két gólt. Nyugodtabban focizhattunk volna, illetve meg kellett volna nyugodnunk. Ennek ellenére kaptunk egy gólt. Aztán még jobban elkezdett támadni a Honvéd, és a második félidő elején sikerült is egyenlíteniük. Azonban úgy gondolom, hogy a hazai pálya nagyon sokat segít nekünk, és a végén be tudtuk őket gyűrni három-kettőre. Egyenlő állásnál azért nekik is adódtak lehetőségeik, kapufát is rúgtak, de szerintem megérdemelten nyertük meg a találkozót. Főleg az első félidő első, illetve a második játékrész második fele alapján.

– Az összecsapáson megsérült. Mi történt? Tud játszani a hétvégén?
– Egy beadásnál éreztem, hogy kicsit meghúzódott hátul a combom, de azt hittem, hogy ez még az előző heti, mély talajon lejátszott meccs miatt volt. Aztán egy szerelést követően úgy éreztem, ha tovább folytatom a játékot, akkor el is szakadok. Aztán kiderült, hogy volt két rossz fogam, és sajnos valószínűleg emiatt fájt a combom is. A hét elején elmentem a fogorvoshoz, betömte a két lyukas fogamat, és a mai edzésen már kocogtam is.

– Hogyan látja a Nyíregyháza eddigi szereplését a bajnokságban?
– Úgy érzem, hogy ebben az osztályban nagyon jó keretünk van. A csapat teljesítménye azonban nagyon hullámzó. Egyszer ellentmondást nem tűrve lefutballozzuk az ellenfelet a pályáról, máskor pedig egy könnyebbnek vélt ellenfél ellen pontokat hullajtunk. Szerintem, ha minden mérkőzésen átlagosabban tudnánk teljesíteni, akkor még jobb lenne. Ott vagyunk a harmadik helyen, és reméljük, hogy nem is fogunk leszakadni.

– Mit gondol, hova érhetnek oda a végelszámolásnál?
– Mindenképpen szeretnénk az első öt hely valamelyikén végezni.

– Hétvégén a Dunakanyar-Vác otthonában vendégszerepelnek. Mit vár a találkozótól?
– A Vác csapata már régóta együtt van, évről-évre ugyanazzal az összeszokott gárdával játszanak. Egy elég masszív, jó együttes otthonába látogatunk. Nem lesz könnyű, nagyon oda kell tenni magunkat, hogy el tudjuk hozni a három pontot.

– Elég egyedi és különleges vezetéknévvel rendelkezik, biztosan sok vicces története van ehhez kapcsolódóan…
– Három középiskolába felvételiztem, és egyik intézményben sem sikerült eltalálniuk helyesen a nevemet – mesélte nevetve a játékos. – Volt, hogy Uri László néven hívtak, aztán Túr néven is szólítottak. Így sose mentem be, hanem mindig én voltam az utolsó, a felvételiztetők meg csodálkoztak, hogy mi történt. Szívatás igazából nem nagyon történt szerencsére.

Olvasói sztorik