NB II

Győztes gól, edzés nélkül

A Nyíregyháza sérülésből visszatérő csatára nem csak végig bírta, el is döntötte a meccset.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Keleti-csoport, 10. forduló
Nyíregyháza Spartacus – Orosháza FC 2-1 (0-0)
Nyíregyháza, 1000 néző. Játékvezető: Oláh G.
Nyíregyháza: Balogh J. – Ur, Szilágyi K., Ambrusz, Mészáros M. – Minczér, Petneházi (Montvai, a szünetben), Davidov, Kovács Á. (Pákolicz, 77.), Simon A. (Hrabina, 43.), Csorba. Edző: Brekk János
Orosháza: Molnár F. – Szűcs D. (Petrovics, 72.), Futaki, Milenkovics, Kerepeczki – Ács, Kerekes I., Bernáth, Ondrejó – Szabó T., Tóth D. Edző: Major László
Gólszerzők: Montvai (70.), Csorba (84.), illetve Tóth D. (82.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Talán túlzás lenne azt állítani, hogy szokványos forgatókönyv szerint zajlott a Nyíregyháza és az Orosháza mérkőzése az NB II Keleti-csoportjának tízedik fordulójában. A szabolcsiak korábban időpont-módosítást kértek, hogy szombat este, villanyfénynél játszhassanak. Nem hiábavaló felhajtásról van szó, hiszen a Spartacus a negyedik, a vendégcsapat pedig a második helyen állt kilenc kör után, tehát vérbeli rangadóra készültek a felek. Hazai oldalon sokáig kérdéses volt a fiatal csatár, a 21. születésnapját szerdán ünneplő Csorba Szabolcs játéka, mert hetek óta makacs sérülés gyötörte, ezért edzeni sem tudott.

A múlt hét második felében aztán javulni kezdett az állapota, de így is csak egy alkalommal, pénteken tudott együtt edzeni a többiekkel. Ennek ellenére a kezdőben kapott helyet, és végig a pályán volt. Sokáig annak ellenére sem született gól, hogy a nyíregyháziak a kapus, Balogh János kiállítása miatt a 42. percben emberhátrányba kerültek. Aztán húsz perccel a vége előtt Montvai Tibor vezetést szerzett a házigazdának, de Tóth Dániel a hajrában egyenlíteni tudott, ám a 84. percben érkezett Csorba Szabolcs mindent eldöntő gólja!

– Sérülésből visszatérve végigjátszotta a meccset, ráadásul a hajrában győztes gólt szerzett. Hogy csinálta?
– A szombati meccset megelőzően gyakorlatilag három hétig nem edzettem, csak pénteken gyakoroltam a csapattal, ezért én is nagyon meglepődtem, hogy végig kell játszanom az Orosháza ellen – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Csorba Szabolcs. – A szünetben jöttek az edzők, és kérdezték, milyen állapotban vagyok, én pedig azt válaszoltam, úgy érzem, bírom végig. A gól nagyon kellett, mert az még adott egy kis pluszt, de az utolsó tíz percet így is nehezen bírtam.

– Minek köszönhető, hogy az emberhátrány ellenére nyerni tudtak?
– Nagyon szűken védekező csapat ellen kellett kezdenünk a mérkőzést, de a folytatásban furcsa helyzet állt elő, az orosháziak elhitték, hogy tíz ember ellen nyerni tudnak Nyíregyházán, ezért kijjebb jöttek, és a kontrák által lettek lehetőségeink. Montvai Tibi beállt, kihagyott egy nagy ziccert, de a sors visszaadta neki, és vezetéshez juttatta a csapatot. Én is kihagytam egy nagy helyzetet, de a sors velem is kegyes volt, hiszen megszereztem a győztes gólt.

– Mi a helyzet a sérülésével?
– Három orvosnál jártam, és végül a harmadik gyógyított meg. Azt egyik azt mondta, hogy gyulladás vagy a lágyékomban, és antibiotikumot kellett szednek, de kiderült, hogy nem az volt a baj. A második izomproblémát diagnosztizált, de utána sem javultam. Végül Budapestre kellett mennem a harmadik doktorhoz, aki három kezelést adott három nap alatt. Két hétig nem csináltam semmit és nem javultam, most viszont már rendesen edzek, és készülünk a péntek délutáni, debreceni tévés meccsre. Nem nehéz kitalálni, hogy a szombat esti villanyfényes mérkőzéseket jobban szeretjük, hiszen eddig mindkettőt megnyertük. De így, hogy már nincs olyan meleg, kellemes őszi időjárás van délután háromkor is, nem zavaró ez az időpont. A szurkolókat inkább zavarja, hiszen nem tudják annyian megtekinteni ezeket a meccseket, pedig számunkra is jobb, ha nagyobb közönség előtt játszhatunk.

– A debreceni meccs pikáns lesz az ön számára, hiszen ott kezdte a szezont…
– Tavasszal Nyíregyházán játszottam, a kiesés ellen küzdöttünk, aztán jó pozícióban fejeztük be a bajnokságot. Jó teljesítményt nyújtottam, ezért a DVSC visszarendelt a kölcsönszerződésem alapján. Debrecenben elkezdtem az első kerettel készülni, és Kaposváron be is mutatkoztam az élvonalban. Aztán döntenem kellett, hogy aláírom-e a profi szerződésemet, vagy keresek magamnak másik csapatot. Mivel nem éreztem, hogy bízik bennem a vezetőedző, és a nagyon nagy keret miatt kevés játéklehetőséget kapnék, úgy határoztam, visszatérek Nyíregyházára.

– Egy pontra vannak az első helytől. Elégedett az eddigi eredményekkel?
– Csak magunkkal kell törődnünk, és bár optimisták vagyunk, egyben egy kicsit idegesek is. Amikor elkezdett botladozni a Mezőkövesd, nekünk nem voltak olyan nehéz meccseink. Ha jobban koncentrálunk, akkor most nem harmadikok vagyunk, hanem már az első helyen lennénk. Így sem rossz a helyzet, úgy lehet igazán örülni az Orosháza elleni sikernek, ha a pénteki meccsünket is megnyerjük.

Olvasói sztorik