NB II

Ur László Mezőkövesden

Ur László személyében 23 éves védőt igazolt a Mezőkövesd, amely az elmúlt szezonban ezüstérmes volt az NB II Keleti-csoportjában.

Az 1988-ban született Ur László korábban a Nyíregyháza, a Tuzsér és a Bőcs labdarúgója volt, 89 másodosztályú meccsen három gólt szerzett. A mezőkövesdi együttes első igazolása hároméves szerződést írt alá – áll a klub szurkolói honlapján.
– Szülővárosa, Nyíregyháza csapata is szerette volna leigazolni, mégis Mezőkövesdet választotta. Miért?– Igen, a Nyíregyháza is keresett, de én szóban már a bajnokság végén megegyeztem Huszák Gézával, a másik szempont pedig az, hogy nagyon jó csapatnak tartom a Mezőkövesdet, ezért is döntöttem így.
– Önnek nem ismeretlen Mezőkövesd, hiszen az elmúlt fél évben a Bőcs színeiben ez volt a hazai pályájuk.– Így van, nem ismeretlen a környezet és a pálya sem. A Bőcsnek nem volt hazai pályája, ezáltal a Mezőkövesdnek sokat köszönhettünk. De azért így már teljesen más lesz egy hazai meccs, hogy ide igazoltam!
– Melyik poszt az, ami igazán fekszik önnek, hol számol majd önnel Huszák Géza vezetőedző?– Igazából a védelemben bárhol eljátszom, de a középpálya sem idegen számomra. Géza bá szerintem szélsővédőként számol velem.
– Mit vár a mezőkövesdi szerződéstől? Képesnek tartja a csapatot a bajnokság megnyerésére?– Úgy érzem, hogy minden esélyünk megvan a bajnokság megnyerésére, és nagyon örülnék, ha sikerülne, mert a többi között ezért is választottam Mezőkövesdet, mert szeretnék a bajnoki címért harcolni!
– A csapatból ismer valakit, esetleg valakivel játszott már egy csapatban?– Persze, szinte mindenkit ismerek, vagy mint ellenfél, de Jeremiás Gergővel és Hegedűs Tiborral már csapattársak is voltunk.
A Mezőkövesd együtteséből távozott Robson De Sousa és Hegedűs Ádám, ők visszatértek Kecskemétre, Kovács Bence pedig a Diósgyőrhöz. Éles Szilárd Siófokra igazolt, de érkezett Egerből a 25 éves csatár, Hamar Ádám. Hagyaczki József klubelnök elmondta, szó van arról, hogy néhány napon belül még egy csatár, valamint két középpályás érkezik, és hozzátette, nem lesz változás a szakvezetésben, a csapatot továbbra is Huszák Géza irányítja.

Olvasói sztorik