NB II

Bement itt, ami nem ment be ott

A DVSC-DEAC odahaza 2-1-re nyert a Nyíregyháza ellen az NB II 11. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

NB II, Keleti-csoport, 11. forduló
DVSC-DEAC – Nyíregyháza Spartacus 2-1 (1-0)
Debrecen, 600 néző. Játékvezető: Berke
DVSC: Szécsi G. – Kuti, Albert I., Gál M., Engel – Lucas, Birtalan (Kovács M., 87.), Kiso, Ferenczi J. – Slimane Bouadle (Orosz A., 93.), Szécsi M. (Bereczki D., 92.). Edző: Szalánczi Tamás
Nyíregyháza: Hrabina – Dajka, Ambrusz (Ur, 66.), Szilágyi K., Mészáros M. – Minczér, Pákolicz, Davidov, Csorba – Montvai (Germán, a szünetben), Simon (Petneházi, 58.). Edző: Brekk János
Gólszerzők: Birtalan (37.), Kovács M. (90.), illetve Pákolicz (59.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Spartacus kapuját a 17 éves Hrabina Alex védte, hiszen a legutóbb kiállított Balogh Jánost eltiltották. Az Orosháza elleni győztes csapathoz képest kimaradt Ur László is. A meccs előtt a vendég nyíregyháziak a harmadik, a debreceni tartalékok pedig az utolsóelőtti, 15. helyen álltak a tabellán.

Jó iramban kezdődött a mérkőzés, és a helyzetek sem maradtak el: nyíregyházi részről Davidov, debreceni oldalon Birtalan hagyott ki egy nagy lehetőséget, majd Montvai szerezhetett volna gólt egy veszélyes szöglet után. A félidő felénél a hazaiak átvették az irányítást, és mezőnyfölényüket ziccerek is jelezték: Ferenczi János lövését Hrabina bravúrral védte. A 37. percben góllá érett a hajdúságiak dominanciája: Ferenczi János jobboldali beadása után Dajka visszafelé, a tizenhatoson belülre passzolt, Szécsi Márk becsúszva továbbtette, éppen az ötösön ácsorgó Birtalan Botond elé, aki a léc alá emelte a labdát (1-0).

Mészáros Márk szabadrúgása, illetve Lucas helyzete vezette be a második félidőt, amelyben a Spartacus sokkal agresszívabb játékot produkált, mint az első negyvenöt percben. Mindez hamarosan az eredményen is megmutatkozott, hiszen az 59. percben Csorba Szabolcs remekül megtartotta a labdát a vonal mellett, majd középre indult, tökéletesen passzolt, az üresen érkező Pákolicz Dávid pedig védhetetlenül bombázott a hálóba (1-1). A gól még magabiztosabbá tette a vendégeket, a csereként beállt Petneházi Márk a 74. percben óriási szabadrúgással veszélyeztetett, de a labda a kapufán csattant.

Petneházi akcióból is veszélyes volt, a 81. percben ellentmondást nem tűnően megküzdött egy labdáért a tizenhatos vonalánál, de a lövését Szécsi Gergő kivédte. Két perccel később Szécsi Márk került ziccerbe, de ezúttal Hrabina remekelt a kapuban. Hiába játszott fölényben a szabolcsi együttes, mert a kilencvenedik percben Kovács Miklós – aki három perccel korábban lépett pályára – Ur László szorításában kapura lőtt, a labda pedig Hrabina lábai között a hálóba pattogott (2-1). A debreceniek a játék képe alapján nem érdemeltek győzelmet, de jobban használták ki a helyzeteiket, és a végén szerencséjük is volt.

NB II, 10. forduló

Keleti-csoport

DVSC-DEAC – Nyíregyháza Spartacus 2-1 (1-1)

Szombaton játsszák

14.30: Orosháza FC – Békéscsabai Előre 1912 SE

14.30: Szeged 2011 – Kazincbarcikai BSC FC

14.30: Putnok VSE – Ferencvárosi TC II

14.30: Dunakanyar-Vác – Mezőkövesd-Zsóry

Vasárnap játsszák

13.30: Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Vasas SC

13.30: Budapest Honvéd-MFA – Szolnoki MÁV FC

14 óra: Újpest FC B – Restart-Ceglédi VSE

Nyugati-csoport

Szombaton játsszák
14.30: FC Ajka – Kozármisleny SE

14.30: Győri ETO FC II – MVM Paks II

14.30: Veszprém FC – SVSE-GYSEV-Goldschmidt

14.30: Duna FC Tatabánya – BKV Előre SC

17 óra: Zalaegerszegi TE FC – Bajai LSE-Kalo-Méh

Vasárnap játsszák

11 óra: Kaposvári Rákóczi FC II – Puskás Akadémia FC

13.30: Szigetszentmiklósi TK-Erima – Aqvital-Publo Csákvári TK

17 óra: Gyirmót FC Győr – Szombathelyi Haladás II

Olvasói sztorik