NB II

Kupaspecialista Spartacus

Petneházi Márk és társai tudták, hogy a Kecskemét próbál majd kezdeményezni a szerdai Magyar Kupa-meccsen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az NB II-es Nyíregyháza Spartacus ott van a Magyar Kupa harmadik fordulójában, ráadásul az első és a második körben is élvonalbeli riválist búcsúztatott. Előbb az Eger (1-0), majd szerda délután a Kecskemét (4-2) volt az áldozat. Az alföldiek ellen mind a négy találatban benne volt Petneházi Márk (két gól és két gólpassz), aki a bajnokságban a Szolnok ellen is eredményes volt. A 25 éves középpályás idén nyáron igazolt a szabolcsi megyeszékhelyre Orosházáról, ahol sok szép idényt töltött.

A Rangadó.hu érdeklődésére Petneházi Márk elmondta, eddigi a Vasas elleni bajnoki meccsen játszottak a legjobban, de azt sem kell megmagyarázniuk, hogy rúgtak négy gólt egy NB I-es klubnak…

– Lassacskán NB I-es specialista lesz a Spartacus! Hogy sikerült az Eger után a Kecskemétet is elbúcsúztatni?
– Nehéz mérkőzésre számítottunk, hiszen hallottuk, hogy a Kecskemét majdnem a legerősebb csapatával fog felállni, nálunk viszont kisebb sérülések miatt egy-két embert pihentetett a szakvezetés – mesélte a Rangadó megkeresésére Petneházi Márk. – Tudtuk, hogy a KTE próbál majd kezdeményezni, jönniük kell, hiszen mégiscsak egy élvonalbeli csapatról van szó, de szerencsére kontrákból veszélyeztetni tudtuk, és a pontrúgások, rögzített helyzetek nagyon mentek ezen az estén.

– Ezen a mérkőzésen nyújtották eddigi legjobb teljesítményüket a jelenlegi szezonban?
– Legjobban a múlt hétvégén, a Vasas ellen játszottunk. Ezúttal rúgtunk négy gólt egy NB I-es klubnak, persze, ezt sem kell megmagyarázni… Nekem erőnlétben még utol kell érnem magam, hiszen három hetet ki kell hagynom a kiállításom miatt. Pont egy első osztályú együttes ellen kellett visszatérnem, de nem panaszkodom, jól ment a játék!

– A Vasas ellen késő este, villanyfényben játszottak. Furcsa volt?
– Nem volt szokatlan, hiszen a keretünkben lévő játékosok többsége már sok meccset játszott villanyfényben, de az NB II-ben ez azért ritka dolog. Feldobja a mérkőzés hangulatát, hiszen jobb az időjárás, nincs olyan meleg, és több néző jön ki, ami fontos szempont. Nagyjából ezerötszázan voltak a lelátón, s ez meg is látszott, hiszen jól játszott a csapat.

– Az eddigi eredmények és események azt igazolják, hogy megérte Orosházáról a Spartacushoz igazolni?
– Mindenképpen előrelépés volt, ezért is igazoltam ide. Felvázolták a jövőt, elmondták, mit szeretnének elérni, hova szeretnének eljutni, és egyelőre úgy is tűnik, hogy jó úton haladunk.

– Az eddigi bajnoki szerepléssel elégedettek?
– Elégedettek lehetünk, hiszen ott vagyunk a tabella második helyén. Az első néhány meccsen a játék elmaradt a várttól, voltak gondok, de jó helyen vagyunk, és bizakodva várhatjuk a folytatást.

– Szép időszakot töltött Orosházán, s bár már nem ott játszik, figyeli egykori csapatát?
– Figyelem, és rendszeresen beszélek is a játékosok közül több emberrel, hiszen szinte mindannyian a barátaim. Az edzéseket és a meccseket is átbeszéljük, szerdán is meséltek a Diósgyőr elleni vereségükről, és kérdeztek a Kecskemét elleni sikerünkről.

Olvasói sztorik