Hírek

Összehangolódtak, mint egy zenekar

Petneházi Márk szerint Orosházán nem hátra-, csak előrenéznek!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az Orosháza FC vezetőedzője, Major László néhány hete azt nyilatkozta, már több mint három évtizede van a labdarúgás vérkeringésében, de nem emlékszik ilyen nehéz felkészülésre! Hozzátette, nagy dolognak tartaná, ha ezek után kivívnák a bennmaradást az NB II Keleti-csoportjában.

A tavaszi első fordulóban, az Eger otthonában kikaptak a Békés megyeiek, azóta viszont egészen kiválóan szerepelnek, hiszen győztek a DVSC-DEAC, a Mezőkövesd, a Békéscsaba, és legutóbb a Nyíregyháza ellen, Szegeden pedig döntetlent játszottak, így immár a hetedik helyen állnak. A megyei rangadón kiállított edző a Spartacus otthonában nem ülhetett le a kispadra, az első gól szerzője, Petneházi Márk a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, meg tudták oldani a kommunikációt a trénerrel. A 23 éves középpályás néhány hónappal ezelőtt részt vett az NB II-es kelet-nyugat gálameccsen, utána pedig elutazhatott a másodosztályú válogatott törökországi edzőtáborába is.

– A zaklatott téli felkészülés után minek köszönhető a remek forma, és a kitűnő eredménylista?
– A felkészülésünk valóban elég rosszul sikerült, és lehet, hogy ez enyhe kifejezés – mondta a Rangadó megkeresésére Petneházi Márk. – A jó szereplésünk annak köszönhető, hogy összeérett a csapat, elég jó tárasság jött össze, és mindenki tud küzdeni a másikért. Orosházán megszokott, hogy az anyagi dolgok miatt általában nincs nagy jövés-menés, de az a 17-18 ember, aki itt van, remekül össze van hangolódva, ez lehet az oka annak, hogy jól megy a játék.

– Amikor a válogatottal Telkiben, illetve Törökországban készülhetett, a többiek nem irigykedtek önre?
– Nem tudom, remélem nem volt ilyen, legalábbis nem mondták! Örültek, hogy ismét kimehettem, de szerintem nem fordult meg a fejükbe, hogy irigykedjenek. Nagyon nagy élmény volt, az biztos, már csak azért is, mert nem minden nap van alkalmunk ilyen emberekkel találkozni, mint Dárdai Pál vagy Lőw Zsolt, akik szakmai tanácsaikkal, észrevételeikkel nagyon sokat tudnak segíteni. A játékostársak miatt is remek időszak volt, hiszen ismét jó társaság jött össze, nem beszélve arról, hogy olyan pályákon, jó időjárásban készülni az itthon mínusz húsz fog és salak után felüdülés volt!

– Szombaton, Nyíregyházán is győzni tudtak, ráadásul fontos gólt szerzett!
– Úgy utaztunk el, hogy jó szériában vagyunk, és szeretnénk a három pont elhozni, de a Nyíregyháza bárhol is áll a tabellán, ott az ikszért is meg kell dolgozni! Nagy szerencsénkre már a negyedik percben vezetni tudtunk, és a három hazai kapufa ellenére kézben a tartottuk a meccset, ráadásul a végén szereztünk még egy gólt. Mindhárom nyíregyházi lehetőség a mi hibánkból alakult ki, olyan nem történt, hogy kijátszották a védelmünket.

– Edzőjük, Major László eltiltás miatt nem ülhetett le a kispadra, de nyilván ott volt a csapat közelében!
– A meccs előtt két órával még tudtunk vele beszélni, és a félidőben is megoldottuk a taktikát. A nyíregyházi stadion kialakításának köszönhetően olyan volt, mintha velünk lett volna, hiszen csak öt méter választotta el a játékoskijárótól, tehát tudott velünk kommunikálni.

– A tabellát nézve úgy tűnik, immár nem hátra, hanem előrefelé kell tekinteniük!
– A személyes véleményem az, hogy egyébként is előrefelé kell nézni, mert ha hátrafelé figyelünk, az görcsöt okoz a játékban és a csapatban. Eléggé közel kerültük az élmezőnyhöz, de a mi példánkon is látszik, hogy ha néhány meccset megnyer egy csapat, könnyen változhatnak a dolgok. Remélem, nem fog megszakadni a jó sorozatunk!

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik