NB II

Jobb lett volna egy NB I-es!

A nyíregyházi edző, Brekk János jobban örült volna egy élvonalbeli kupaellenfélnek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Brekk János nem volt túl boldog a Magyar Kupa-sorsolás után. Az NB II-es Nyíregyháza Spartacus klubmenedzsere jobban örült volna egy élvonalbeli csapatnak, ehelyett a másodosztályú csoporttárs Kazincbarcikát kapták.

– Nem örülök a sorsolásnak, jobb lett volna egy verhető NB I-es csapat ellen játszani – fejtegette a klubvezető a csapat honlapján. – Ráadásul idegenben kell kiharcolnunk a továbbjutást, ami a közönségünk szempontjából sem jó. De tartom olyan jónak a csapatomat, hogy ez sikerüljön, még akkor is, ha egy meccsen dől el a párharc. A Kazincbarcikát egyszer már legyőztük, ez a terv most is.

A hivatalos játéknap október 31. szerda, de a Velence SE – Diósgyőr párharchoz hasonlóan ezt a meccset is egy nappal korábban játsszák. A két klub ugyanis megállapodott egymással, és a kérelmet már el is küldték az MLSZ-hez, ahol napokon belül döntenek a módosításról. A változtatást éppen az indokolta, hogy a DVTK is kedden játszik a kupában, és a rendezők féltek attól, hogy másnap a miskolci és a nyíregyházi szurkolók Kazincbarcikán összecsaphatnak.

Ebben az idényben igazi Magyar Kupa-specialistának számít a Spartacus, hiszen eddig két NB I-es riválist is elbúcsúztatott: előbb az Egert (1-0), majd a Kecskemétet (4-2).

A szabolcsiak egyébként nem csak a kupameccset várják már nagyon, hanem a jövő hétvégi, tízedik bajnoki fordulót is, hiszen szombat este (18 órától) ismét villanyfényes mérkőzést játszhatnak, ellenfelük az Orosháza lesz.

Olvasói sztorik