NB II

Néhanapján a gólok is jönnek

A Kecskemét és a Kazincbarcika ellen is fontos pillanatban volt eredményes Germán Tamás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Egy csatár számára minden gól fontos, ez érthető. De mi, kívülállók nyugodtan kategorizálhatunk a találatok között. Az NB II Keleti-csoportjában szereplő Nyíregyháza Spartacus 25 éves támadója, Germán Tamás eddig két gólnál jár a jelenlegi szezonban, és együttese számára mindkettő nagyon fontos volt.

Előbb a Kecskemét ellen 4-2-re megnyert Magyar Kupa-meccsen volt eredményes, a 15. percben ő szerzett vezetést a szabolcsiaknak, majd a legutóbbi, hetedik bajnoki fordulóban a 81. percben vette be az első félidő nyolcadik perce óta vezető Kazincbarcika kapuját. A korábban Békéscsabán, Gyulán, Szolnokon és Pápán is játszó Germán Tamás a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, azt tapasztalták, hogy az ellenfelek minden meccsen hatványozottabban készülnek ellenük.

– Amikor a hajrában megszerezte az egyenlítőgólt, érezte, hogy összejöhet a győzelem is?
– Nem csak akkor éreztük, már a szünetben is arról volt szó, hogy nem fogjuk feladni, s küzdeni fogunk a győzelemért, bár az egyenlítés tényleg későn jött. Az első félidő kiegyenlített volt, talán azért, mert akkor még csak egy csatárral álltunk fel, a második pedig egyértelműen a miénk volt, mert két csatárral támadtunk – mesélte Germán.

– Az eredmények is azt mutatják, hogy alakul a játékuk…
– Ha jönnek a győzelmek, sokkal könnyebb. A Kecskemét elleni kupameccsen több fiatal kapott lehetőséget, és sikerült élniük vele. Úgy érzem, tapadni fogunk a Mezőkövesdre, s ha minden összejön, meg is fogjuk előzni. Nem feltétlenül a borsodiakat tartom a legfőbb riválisunknak, hiszen erős a Békéscsaba, és a Vasas is nagyon jó erőből áll, de senkit nem szabad leírni.

– A péntek délutáni tévés meccseket, vagy a szombat esti villanyfényes találkozókat szeretik jobban?
– Szerintem a válasz egyértelmű, de mivel nem szeretnék senkit megsérteni, elhárítanám ezt a kérdést… Nyilván mindenki a szombat esti meccseket kedveli, és ha minden igaz, az Orosháza ellen megint villanyfénynél játszunk.

– A Szeged ellen azonban péntek délután háromtól kell pályára lépniük. Hogyan készülnek?
– Egyrészt arra számítunk, hogy az ellenfelek minden meccsen hatványozottabban készülnek ellenünk, ezt éreztük már eddig is, de minket csak a három pont megszerzése érdekel. Abszolút jó döntés volt visszatérnem Nyíregyházára, ezt igazolja a tavaszi és az őszi szezon is. Nagyon jó közösségbe kerültem, nagyon szeretek itt lenni, jól megy a játék a csapatnak, én is egyre jobban teljesítek, és néha napján a gólok is jönnek…

Újabb villanyfényes meccs

Legutóbb a Vasas ellen nagy sikere volt a villanyfényes rangadónak, így újabb esti meccset tervez a Nyíregyháza Spartacus vezetése. A tervek szerint október végén az Orosháza elleni találkozót rendeznék világítás mellett. Ehhez az MLSZ-től és az ellenféltől is be kell szerezni a hozzájárulást, de a szóbeli megállapodás már megtörtént. Hivatalosan napokon belül módosíthatják a kezdési időpontot – áll a klub honlapján.

A Vasas elleni találkozón látványos volt az ultrák tűzijátéka, de a szövetség 150 ezer forintra megbüntette miatta a csapatot. A szurkolók vezetői már jelezték, hogy a büntetés egy részét átvállalnák, ami egy szép gesztus.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik