Hírek

„Túl kell lépnünk a saját árnyékunkon”

Brekk János szerint a sérülések és az eltiltások túlzottan nem nehezítik meg a dolgukat, a jó eredmény elérésének reményében utaznak Békéscsabára.

Kapcsolódó cikkek

Állítsd össze Álomcsapatodat az NB I-ből! regisztrálj szeptember 14-ig, és nyerd meg te a bajnokságot!Klikk!

Rájár a rúd mostanság az NB II Keleti-csoportjában szereplő Nyíregyháza Spartacus csapatára. Habár az Újpest FC B elleni hazai bajnokin 2-1-re győztek a szabolcsiak, ám Petneházi Márkot és Brekk János vezetőedzőt kiállították. A játékos kétmeccses eltiltást kapott, a mesternek csak a következő bajnokit kell kihagynia. Ráadásul térdsérülés miatt hosszabb időre kiesett Sánta Tibor, valamint a védelem egyik oszlopa, Sipos Tamás is.

A Rangadó.hu érdeklődésére Brekk János elmondta, átvészelik a kialakult helyzetet és tovább dolgoznak a céljukért, vagyis az első ötbe kerülésért.

– A sérülések és az eltiltások mennyire viselik meg a csapatot?
– Nem viselt meg bennünket, vastag a keretünk, tudjuk pótolni a kiesőket. Az én eltiltásom sem jelent különösebb problémát, mivel stábban dolgozunk, így a segítőim meg fogják oldani helyettem a dolgokat. A felkészítésnél pedig még jelen lehetek – árulta el a Rangadó.hu megkeresésére Brekk János. – A mérkőzés utáni értékelésemet eddig sem közvetlenül a lefújás után szoktam megejteni, úgyhogy annak nincs is jelentősége, hogy utána nem kommunikálhatok a játékosokkal az öltözőben. Természetesen nem örülünk a kialakult helyzetnek, de átvészeljük.

– Az Újpest FC B elleni győztes meccs után valamiféle hazai fóbiáról beszélt? Mi ez pontosan?
– Érdekes módon az idegenbeli találkozókon felszabadultabban játszunk, mint otthon, és ez már a tavalyi szezonban is jellemző volt a csapatra. Mintha a túlzott elvárások rányomnák a bélyegét az együttesre, hiszen sokan NB I-ről beszélnek itt Nyíregyházán. Túl kell lépnünk a saját árnyékunkon, kell egy magabiztos, felszabadító győzelem ahhoz, hogy úgy játsszunk, ahogy szeretnénk.

– Hogyan értékeli a csapat eddigi szereplését a bajnokságban?
– Többet reméltem, de persze az ember mindig remél. Sokat erősödtünk tavaly óta, de azt sem szabad figyelmen kívül hagyni, hogy a konkurens csapatok és az egész NB II mezőnye is jelentősen erősödött. Még mindig meg kell találnom azt a csapatot, illetve azt a szerkezetet, amiben a legeredményesebbek lehetünk. Én továbbra is azt mondom, hogy az első ötbe kerülés a cél, ehhez jó úton haladunk. Nem vagyok teljesen elégedett, de elégedetlen sem.

– Pénteken a szintén hétpontos Békéscsaba otthonában játszanak. Milyen célokkal lépnek pályára?
– Erős csapat lesz a soron következő ellenfelünk, nevek alapján is nagyon jó társaságnak tűnik, akik szeretnek támadófutballt játszani, sok üresbe futással. Mindezek ellenére a mi célunk az, hogy pontot, vagy pontokat szerezzünk, hiszen nem akarunk leszakadni az élbolytól.

Olvasói sztorik