NB II

Duplán új időszámítás

Simek Péter ismét rendszeresen lehetőséget kap a megújult klub megújult csapatában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar mezőny egyik legrutinosabb játékosa Simek Péter, hiszen eddig 302 élvonalbeli meccsen lépett pályára és 28 gólt lőtt. A kilencszeres válogatott futballista tavaly nyáron igazolt a Vasashoz, de az előző szezonban csak elvétve kapott lehetőséget bajnoki találkozón, kezdőként például csak egyszer. A nagy nyári változások közepette is Angyalföldön maradt, de a portugál vezetőedző sem számolt vele. Aztán jött Szapor Gábor, az Újpest és a Videoton egykori játékosa számára pedig most újra adott a lehetőség, hiszen rendszeresen tagja az NB II Keleti-csoportjában szereplő Vasas keretének, és tapasztalatával, játékával segíti is az élvonalba igyekvő együttest.

A közelmúlt remek eredményeket hozott a fővárosi klub számára: győzelem a Szeged, a Balmazújváros, az Orosháza és az Ajka ellen, majd következett egy botlás a DVSC-DEAC otthonában, majd újra siker a Honvéd-MFA ellen. A Rangadó.hu megkeresésére Simek Péter úgy vélekedett, a szerdai, Békéscsaba elleni Magyar Kupa-meccs is fontos az angyalföldiek számára, ahogyan a Ligakupa-továbbjutásról sem mondtak még le. Persze, a legfontosabb azért továbbra is a bajnokság…

– Miért kellett kihagynia a Honvéd-MFA elleni, legutóbbi bajnoki meccset?
– Volt egy lágyéksérülésem, ami miatt sajnos nem tudtam a csapat rendelkezésére állni. A hosszú kihagyás után lehetőséget kaptam, és valószínűleg elfáradt, vagy egy kisebb húzódással küszködtem, de a Békéscsaba ellen már a keretben vagyok, és remélem, a játékommal segíthetem a csapatot – mondta Simek Péter.

– Bár nem váltott klubot a nyáron, mégis olyan, mintha egy másik csapatba csöppent volna, nem?!
– Ez így van! Nyártól teljesen más időszámítás kezdődött a Vasasnál. Teljesen profin, minden tekintetben NB I-es szinten működnek a dolgok. Ebből a szempontból óriási változás történt nyártól. A portugál mesternél még nem kaptam lehetőséget, aztán Szapor Gábor megadta az esélyt, én pedig megpróbálok vele élni. Ilyen a futball, mindig bizonyítani kell, egyik hétről a másikra. Van, hogy parkolópályára kerül az ember, de profiként azt tűztem ki célként, hogy újra visszaverekedjem magamat a csapatba, és jussunk fel az élvonalba. A klubnál nyártól kezdődött új időszámítás, az én időszakomban pedig Szapor Gábor érkezéstől.

– A Szatmári Zoltán, Nikolov Balázs, Simek Péter, Szilágyi Péter féle rutinos vonulat csatlakozása láthatóan jó hatással volt a csapat játékára.
– Minden csapatban szükség van idősebb, rutinosabb játékosokra, ebből a szempontból a Vasasnál maximálisan rendben van, jól fel van építve az arány. Ahhoz, hogy egy játékos ki tudja hozni magából a maximumot, fontos az idősebb, rutinosabb társak segítsége, tapasztalata, ezt a saját példámból tudom. Én is akkor teljesítettem a legjobban, amikor az idősebbektől megfelelő tanácsokat kaptam, ami lehet kritika is. Mostanság mi is mindent megteszünk annak érdekében, hogy segítsük a vezetőedző munkáját és a fiatalokat a tapasztaltunkkal. Egyébként nem öreg-fiatal kérdés ez, inkább rutinosnak, vagy kevésbé rutinosnak nevezném.

– A közelmúltban visszatért a pályára, milyen volt újra meccseket játszani?
– Nagyon jól éreztem magam az Ajka és az Orosháza ellen is, bár soha nem vagyok magammal megelégedve. Az egész pályafutásomat az jellemezte, hogy jó játék után még jobbat akartam. Furcsa érzés volt, hogy Debrecenben vereséget szenvedtünk, de a Honvéd-MFA ellen ki tudtuk köszörülni a csorbát, ki tudtuk javítani a botlást. Egy futballista hiába edz bármennyit, ha nincs benne meccs, mit sem ér, mert csak a meccsen mutatott teljesítményéről lehet megítélni. Ezt az én esetemben is így van. Óriási motiváció, bizonyítási vágy dolgozik bennem. Ebből a szempontból abszolút nincs jelentősége, hogy a másodosztályban szerepelünk. Szeretném bizonyítani, hogy a pályán és az öltözőben egyaránt meghatározó tagja vagyok a Vasasnak.

– A bajnoki meccsekhez hasonló jelentőséggel bír a Békéscsaba elleni Magyar Kupa-párharcuk is?
– A nemzetközi porondra való kijutás lehetősége fontos tényező lehet, bár az erőviszonyok a mezőny szűkülésével, a csapatok kiesésével jelentősen változnak, a következő fordulóban akár egy komoly NB I-es ellenfelet is kaphatunk, ha most továbbjutunk. A Ligakupában is továbbjutás a célunk, ahány fronton lehetőségünk van, mindent ki szeretnénk használni, mert így a keret minden tagja játékban tud maradni. A fontossági sorrend: bajnokság, Magyar Kupa és Ligakupa, bár ezzel talán nem mondtam újdonságot.

Olvasói sztorik