Hírek

Még és már tartalékolnak

A négy bajnoki vereség és a győri rangadó között nyíregyházi kupameccs vár a Debrecenre.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nincs idő a sorozatban négy bajnoki mérkőzés elvesztése fölött keseregniük a DVSC-TEVA játékosainak, ugyanis szerdán kupamérkőzés vár a hullámvölgyben lévő hajdúságiakra. Ráadásul nem átlagos párharcról van szó, hanem az ősi rivális Spartacus elleni Magyar Kupa-rangadóról, amelyet szerdán rendeznek Nyíregyházán. A nem éppen kirobbanó formában lévő Debrecenre tehát igazi presztízscsata vár – írja a haon.hu.

– Hogy éppen jókor, vagy rosszkor jön a meccs, azzal nem foglalkozunk – nyilatkozta Kondás Elemér, a DVSC szakvezetője. – Most ez a feladat vár ránk, a célunk pedig az, hogy a két mérkőzésből mi jöjjünk ki jobban, azaz jussunk tovább. Ami a felállásunkat illeti: nem csak a négy nap múlva esedékes győri rangadó határozza meg az összeállításunkat, hanem az is, hogy szombaton bajnokit játszottunk, tehát a kupameccsen is szükségünk lesz pihentebb, frissebb emberekre. A Nyíregyházán pályára lépő csapat tagjainak is megvan a kötelességük, mégpedig az, hogy jól szerepeljenek, és olyan eredményt érjenek el, amely jó esélyt kínál a továbbjutásra. Úgy futunk ki a pályára, hogy nyerni szeretnénk, majd kiderül, mit tudunk kihozni a meccsből, de a cél alapvetően ezúttal is a győzelem. Minden siker sokat számít, különösen a jelenlegi helyzetünkben.

Brekk János nehéz meccsre számít. A nyíregyházi csapat vezetése abban bízik, hazai pályán sikerül olyan eredményt elérni, hogy maradjon esély az egy héttel későbbi visszavágóra.

– Jelen helyzetünkben nem a legjobbkor jött a Debrecen elleni mérkőzés, már a sorsolás után is mondtam, hogy jobb lett volna tavasszal, de ez van, most kell mindent megtenni a sikeres szereplésért – ecsetelte a klub honlapján a klubmenedzser. – Sajnos az elmúlt bajnoki mérkőzések kudarca megtörte a játékosok hitét is, a hét elején próbáltunk ezen változtatni. Van még hátra három találkozó, ezeket szeretnénk becsülettel lehozni. A Debrecennek a magyar mezőnyben is kimagasló támadói vannak, Sidibe vagy Coulibaly őrzése nem lesz könnyű feladat. Egyébként is ők a párharc esélyesei, de hazai pályán mindent megteszünk azért, hogy maradjon esély a visszavágóra.

Olvasói sztorik