Hírek

Újabb bravúrra készül a csodacsapat

A Tiszaújváros a negyedik fordulóig menetelt a Magyar Kupában, most a Vác következik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerdán 13 órakor kezdődik az FC Tiszaújváros – Dunakanyar-Vác mérkőzés a Magyar Kupa negyedik fordulójában. A borsodiak eddig remekül menetelnek, hiszen az NB II-es Balmazújváros után az élvonalbeli PMFC-t is elbúcsúztatták.

– A helyzetünket most nehezíti, hogy oda-visszavágós rendszerben játszunk – mondta a boon.hu oldalon Koleszár György, a Tiszaújváros vezetőedzője. – Egy meccsen ugyanis egy kiscsapatnak, komoly esélye lehet a továbbjutás kiharcolására, ha elkapja a fonalat, de két találkozó esetén már más a helyzet. Ha pedig azt is figyelembe veszem, hogy nálunk van az első összecsapás, majd a jövő héten Vácott mérjük össze tudásunkat, akkor azt kell mondanom, hogy egyértelműen vendégünk a párharc esélyese. Mi persze mindent megteszünk a tisztességes helytállás érdekében: felkészültünk a váciakból, több információt is gyűjtöttünk róluk. Azt is tudjuk például, hogy mindig a legjobb csapatukkal veszik fel a versenyt, de megpróbáljuk megszorítani őket, s hogy ez mire lesz elég, majd elválik a pályán. A továbbiak pedig a szerdán elért eredménytől függően alakulnak majd.

A szakember elárulta, hogy a nyolcaddöntő keretében is szerettek volna élvonalbeli alakulattal csatázni, Fortunától személy szerint azt kérte, hogy a DVTK-t állítsa az útjukba, a sorsolás azonban másként rendelkezett.

– Mivel egy NB III-as gárda kupaszereplésének előbb, vagy utóbb vége szakad, a közönségre is gondolni kell – jegyezte meg Koleszár György. – Jöhetett volna a Diósgyőr, vagy még nevesebb és jobb csapat, de nem így lett. Ezen nem kesergünk, ugyanúgy hajtani fogunk, mint a PMFC ellen.

A hazai játékosok közül Polényi Tamás sérült, a többiek a mester rendelkezésére állnak. A találkozóra több száz nézőt várnak, belépődíjat ugyanis nem szednek.

Olvasói sztorik