NB II

Lezárult egy fejezet

Az NB II-ben tavaly alapembernek számító Toplenszki Szabolcs jelenleg a harmadosztályban játszik.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az elmúlt szezonban az NB II Keleti-csoportjában szereplő Kazincbarcika egyik alappillére volt a 33 esztendős Toplenszki Szabolcs. Huszonhétből huszonhétszer kezdőként lépett pályára, de nagy meglepetésre a nyáron mégis klubot váltott, jelenleg az FC Tiszaújváros labdarúgója. Új csapatával a második helyen tanyáznak az NB III Tisza-csoportjában, szerdán pedig a másodvonalbeli Balmazújvárost ütötték ki a Magyar Kupából. A rutinos védő a Rangadó.hu érdeklődésére elárulta, hogy a csapategységben rejlik az erejük, klubváltásának okairól viszont nem mondott részleteket.

– Így alakult a helyzet. Kazincbarcikán úgy sikerültek az igazolások, ahogy szerették volna, én pedig nem akartam a kispadot koptatni – magyarázta Toplenszki Szabolcs. – Nem szeretnék jobban belemélyülni ebben a témában, nehogy bárkinek megsértsem az érdekeit. Furcsa az egész szituáció számomra is, de túlléptem rajta. Lezárult egy fejezet, aztán kezdődött egy másik.

– Jelenlegi csapata a Tiszaújváros pedig remekel, cél a másodosztály?
– Ahogy én tudom, az elvárás a csapat felé, illetve a kitűzött célunk, hogy az új struktúrában működő NB III-ban szerepeljünk.

– Szerdán bravúrosan kiejtették a Magyar Kupából az NB II-es Balmazújváros együttesét. Hogyan látta a találkozót?
– Azt gondolom, nagyon egységesen futballoztunk. Bár a találkozó első félidejében rövid időn belül kétszer is hátrányba kerültünk, szerencsére sikerült mindkétszer egalizálni. A második játékrész elején mi szereztünk vezetést, amit meg is tartottunk a végéig. Nagy fegyverténynek tartom ezt a győzelmet, nagyon örültünk a továbbjutásnak.

Nincs realitása az NB II-nek

Kovács Tamás, az FC Tiszaújváros elnöke a Borsod Online érdeklődésére elmondta, hiába teljesít jól az együttes az NB III-ban, semmiképp nem tudná vállalni a másodosztályú szereplést.

– Egy támogatónk van, az önkormányzat, amelynek döntő szava lenne ebben az ügyben – magyarázta az elnök. – Az új NB III-as szint nekünk megfelelő, nem hiszem, hogy vállalnánk az egycsoportos NB II-t, ennek pillanatnyilag nincs realitása.

Koleszár György vezetőedző leszögezte: Tiszaújvárosban nem elvárás a másodosztály, amely szerinte szinte csak az anyagiakon múlik, hiszen ha van pénz, akkor minden van…

– Ez a dolog nem tartozik rám – kommentálta a témát vezetőedző. – Az tény, hogy az országban alig akad a miénkhez hasonló komplexum, a tárgyi feltételek oldaláról minden ötös nálunk. Viszont az új NB III gyenge NB II-nek felel majd meg, s a mi játékosaink aligha tudnák vállalni a profizmust. A fiúk nagy része ugyanis dolgozik, néhányan több műszakba járnak, páran tanulnak, ezek pedig sok kérdést vetnének fel, tehát nem álmodunk.

Olvasói sztorik