NB II

Jól esik, mint az elismerés

Toplenszki Szabolcs munka mellett futballozik, de így is ő volt a Kazincbarcika legjobbja.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csúnyán, összességében mégis szépen zárta az előző szezont az NB II Keleti-csoportjában a Kazincbarcikai BSC. A borsodiak a harmincadik, utolsó fordulóban 6-0-ra kikaptak a Balmazújváros otthonában, de mivel a rivális Honvéd-MFA is bukott, a KBSC bennmaradt a másodosztályban.

A klub honlapján a közelmúltban szezonértékelő interjút közöltek Szabó János vezetőedzővel. Ebből idézünk:
– Volt olyan játékos, akinek a teljesítményével maximálisan elégedett volt?
– Igen! Toplenszki Szabolcs nyújtotta a legkiegyensúlyozottabb teljesítményt egész évben.

A 33 éves védőt tavaly nyáron igazolták Mezőkövesdről, és rögtön alapemberré vált, hiszen 27 mérkőzésen lépett pályára, mindannyiszor kezdőként. A Rangadó.hu érdeklődésére úgy vélekedett, előző együttesében több tapasztalt labdarúgóval játszhatott, a lelkesebb kazincbarcikaiak viszont bátran nyúlnak a fiatalokhoz.

– Minek köszönhető az edzői elismerés?
– Elsősorban jó teljesítményre volt szükség a részemről. Igyekeztem meghálálni azt a bizalmat, amit kaptam. Tavaly nyáron kerültem Kazincbarcikára, és alapvetően ilyen beállítottságnak tartom magam. Ha pályára kerülök, igyekszem mindig a maximumot kiadni magamból – mondta a Rangadó megkeresésére Toplenszki Szabolcs.

– Hogy fér meg egymás mellett az életében a munka és a sport?
– Amióta az eszemet tudom, ez a kettősség megvan nálam. Kettőezer-három óta dolgozom, és munka mellett futballozok. Így alakítottam az életemet, de természetesen mindent megteszek, hogy megfelelő állapotban legyek, játszhassak, kezdő legyek. Ehhez mindent támogatást megkapok otthon is, például igyekszünk évről évre a szezon vége és a felkészülés kezdete közötti időszakra időzíteni a nyaralásokat, pihenéseket a családdal.

– Egyénileg milyen volt az elmúlt bajnokság?
– Kettős érzések vannak bennem, ha magamról kell beszélnem. Lehettek volna jobb meccseim is, az utolsó találkozó például életem legnagyobb veresége volt, nehezen dolgoztam fel, szeretném is gyorsan elfelejteni. Próbáltam mindig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtani, de maximalista vagyok, tehát mindig van hova fejlődni. Igyekeztem megvalósítani, amit az edző kért tőlem.

– Melyek a legfőbb különbségek a két csapat, a Mezőkövesd és a Kazincbarcika között?
– Két teljesen más csapatról van szó. Mezőkövesden öt évig futballoztam, ott több tapasztalt, idősebb csapattársam volt. Kazincbarcikán sokkal bátrabban nyúltak a fiatalokhoz, emiatt rutintalanabb együttesünk volt, amely lelkesedésben előrébb tart. A fiataloké a jövő, jó volt velük együtt futballozni, igyekeztük megtalálni az idősebbek és a fiatalok optimális arányát.

– A következő szezon az átszervezés miatt nehezebb lesz, mint korábban bármelyik…
– Erősítésre van szükség ahhoz, hogy megőrizzük az NB II-es tagságunkat, de ez a szakmai stáb feladata. A legjobb öt között kell végeznünk ahhoz, hogy az osztályozót is elkerüljük. Sok csapat szeretne ebben a tartományban végezni, és az erősítéseken látszik, hogy mindent meg is tesznek ezért. Elég kiegyensúlyozott volt a mezőny, bár a mi bennmaradásunk az utolsó fordulóban dőlt el, ha korábban néhány meccsünk máshogy alakul, a középmezőnyben zártunk volna.

Olvasói sztorik