Hírek

Egy sima és két fordított

Kedden három visszavágóval, közte egy rangadóval folytatódik a Magyar Kupa negyedik fordulója.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már hétfőn útra kelt a Győri ETO FC csapata, hogy kedden sikeresen megvívja a Paks elleni Magyar Kupa-mérkőzést. Pedig a bajnoki listavezető kisalföldieknek igazán nem kéne aggódniuk, hiszen megnyugtató, négygólos előnyt szereztek az első mérkőzésen. Mivel a hétvégén bajnoki rangadót játszottak, szombaton pedig Szombathelyen lépnek pályára, Pintér Attila ezúttal is próbál tartalékolni, pihentetni néhány játékost. Így kerül be a kezdőcsapatba ismét Tokody Tibor, Lang Ádám, Nicorec, Dudás Ádám, Ahjupera, és Andrics.

– Mindenképpen ki kell harcolni a továbbjutást, és úgy kell pályára lépnünk, mintha nulla-nulla lenne az összesített eredmény is – mondta a vezetőedző, aki a sérült Sztanisics mellett az eltiltott Pilibaitiszra sem számíthat.

Kollégája, a paksi Tomiszlav Szivics sokkal nehezebb helyzetben van, és nem csupán a múlt heti négygólos vereség miatt. Sok játékosa sérült, egy pedig eltiltott, ráadásul pénteken az azonos pontszámmal rendelkező Pápa együttesét fogadják alsóházi rangadón.

– Bár mindig a maximumot kell nyújtani, illetve kihozni egy mérkőzésből, azért a négygólos hátrány egy kicsit soknak tűnik. Ugyanakkor pénteken következik egy számunkra nagyon fontos mérkőzés a bajnokságban. Nekünk erre most valamivel jobban kell fókuszálnunk. Ettől függetlenül, azért a Magyar Kupa-mérkőzésünkön is igyekezni fogunk, de az egyébként nem reális gólkülönbség miatt nehéz optimistán látni a helyzetet – közölte Szivics mester.

Ez a párharc tehát lefutottnak tűnik, nem úgy a Nyíregyháza debreceni vendégjátéka, illetve az élvonalbeli játékosokkal megerősített NB III-as DPASE siófoki látogatása…

Az MLSZ fegyelmi bizottságától Vári Barnabás (Szolnok), mint visszaeső 2, Jeff Silva (Diósgyőr) 1, Linas Pilibaitis (Győr) 2 és Szabó János (Paks), mint visszaeső 2 soron következő Magyar Kupa országos főtábla mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Magyar Kupa, 4. forduló, visszavágók

November 27. kedd

13 óra: FGSZ Siófok – Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE (1-2)

15 óra: MVM Paks – Győri ETO FC (0-4)

17 óra: Debreceni VSC-TEVA – Nyíregyháza Spartacus (2-3)

November 28. szerda

12 óra: Szolnoki MÁV FC – Létavértes SC ’97 (1-0)

12 óra: Dunakanyar-Vác – FC Tiszaújváros (1-1)

18 óra: Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd (0-4)

18 óra: Vasas SC – Békéscsabai Előre 1912 SE (1-0)

Zárójelben az első meccs végeredménye szerepel

A Zalaegerszeg – Videoton párharcot elhalasztották. Az időpontok: február 2. és 9.

Olvasói sztorik