Hírek

Elég erős a keret

A Kaposvár után a Siófokot is legyőzte a harmadosztályú Dunaújváros.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ismét élvonalbeli csapatot győzött le az NB III Dráva-csoportjában szereplő Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE. A rutinos, egykori NB I-es játékosokkal megerősített együttes az OTP Bank Ligában sereghajtó Siófokot fogadta a Magyar Kupa negyedik fordulójának első mérkőzésén. A hazaiak motivált támadófocit bemutatva 2-1-re legyőzték ellenfelüket, így előnnyel várhatják a jövő szerdai visszavágót.

A mérkőzés első gólját a Dunaújváros rutinos középpályása, Böőr Zoltán szerezte. A DVSC-vel három bajnoki címet nyerő játékos a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, úgy érzi, igazán erős keret állt össze a DPASE-nél, és pont emiatt kissé csalódottak a bajnoki helyezésük miatt.

– Elég erős keret állt össze itt Dunaújvárosban – kezdte a háromszoros bajnok és kétszeres kupagyőztes középpályás, Böőr Zoltán. – A Kaposvár elleni mérkőzésen is bizonyítottuk ezt, és most is sikerült jó játékkal előrukkolnunk. Látszik a csapaton a fejlődés, egyre inkább összeáll a játékunk. Jelenleg a harmadik helyen állunk a bajnokságban, de ilyen teljesítménnyel még ezen is javíthatunk tavasszal.

– Mi dönthet a visszavágón? Az előny önöknél van…

– Azt kell játszanunk, amit eddig is. Nem szabad elfelejtenünk, hogy a Siófok egy magasabb szinten játszó csapat, az előnyünket meg kell tartanunk velük szemben. Fegyelmezett játékkal kell előrukkolnunk, oda kell figyelnünk a védekezésünkre, és ami lehetőséget kiharcolunk magunknak a kapu előtt, azt minél nagyobb arányban ki kell használnunk.

– Nagyon motiváltnak tűnt, amikor nyáron a csapathoz igazolt. Azt kapta az ősz során, amire az átigazoláskor számított?
– Jól érzem magam a csapatnál, minden adott ahhoz, hogy sikeresen szerepeljünk. Mint mondtam, a harmadik pozíciót foglaljuk el a tabellán, ennél azért jobbra számítottunk. Nagy átalakítások voltak a csapatnál a bajnoki rajt előtt, rutinos és fiatal labdarúgók egyaránt érkeztek a csapathoz. Kellett egy kis idő az összecsiszolódáshoz. A szezon előtt nem hittem volna, hogy ennyi pontot veszítünk az ősz folyamán, de ismét bizonyosodott, hogy bajnokságot nyerni sehol sem egyszerű feladat, legyen az első osztály, vagy éppen a harmadik vonal. Azonban ha a mostani formánkat nézzük, úgy érzem, reális esélyünk van arra, hogy tavasszal kiharcoljuk a bajnoki címet és a feljutást.

– Mik a tervei a csapatnál, illetve marad-e Dunaújvárosban a szezon után?
– Egyértelmű célom, célunk, hogy megnyerjük a bajnokságot. Nagy dolog lenne kiharcolni a feljutást a másodosztályba. Egy évre írtam alá a szerződésemet, az még egy távolabbi kérdés, hogy a bajnokság után hosszabbítok-e vagy sem. Egyelőre a jövő szerdai mérkőzésre, illetve majd a téli felkészülésre koncentrálok, hogy minél sikeresebb tavaszt produkáljunk.

Olvasói sztorik