Hírek

Lépéshátrányba került a Dunaújváros

Az NB III Manchester City-je kikapott Szekszárdon, ezért megköszönték Jakab Elek munkáját.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Már többször írtunk róla, hogy jelentősen megerősítette keretét a másodosztályból tavasszal kieső Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE, elég csak Milinte Árpád, Farkas Viktor, Köntös Dániel, Böőr Zoltán, Sitku Illés, valamint a két külföldi, a ghánai Ato, valamint a nigériai Godslove nevét említjük. A rajt nem sikerült tökéletesen az NB III Dráva-csoportjában: vereség a Dombóvár és döntetlen a Komló ellen, ám ezt követően jöttek az egyre magabiztosabb győzelmek, illetve az egyre jobb játék, a Siófok második csapatát például 13-0-ra ütötte ki idegenben a DPASE.

A hetedik fordulót követően a tabella második helyén állt az együttes, három ponttal lemaradva az éllovas Tolle UFC Szekszárd mögött, a nyolcadik körben pedig ez a két együttes játszott rangadót egymással a tolnai megyeszékhelyen. A szekszárdiak egy 86. percben szerzett góllal 1-0-ra nyertek, ez pedig nem maradt következmények nélkül Dunaújvárosban. Hivatalos honlapjukon jelentették be, hogy jelentős változás történt a klub szerkezetében, mivel az egyesület vezetése az eredményesebb szereplés reményében úgy döntött, hogy a felnőtt csapat vezetőedzői pozícióját megszünteti, helyette a jelenlegi szakmai igazgató szerepköre jelentősen bővül. Ezentúl Dobos Barna felel majd a felnőtt csapat napi munkájáért is. A korábbi vezetőedző, Jakab Elek számára pedig más jellegű feladatok koordinálását szánják majd a jövőben.

– Az indulásnál kitűzött céloktól távol kerültünk a szombati vereséggel. Ezért közös megegyezéssel szerződést bontottunk Jakab Elekkel, akit továbbra is felkészült szakembernek tartunk, de az eredménytelenség miatt lépnünk kellett – nyilatkozta a Dunaújvárosi Hírlapnak az ügyvezető, Sztanó Miklós. – Nem haraggal váltunk el, aminek bizonyítéka, hogy szeretnénk, ha a jövőben is valamilyen pozícióban az egyesületünknél tevékenykedne. Az első csapat irányítását az őszi szezon hátralévő találkozóin az egyesület szakmai igazgatója, Dobos Barna látja majd el. A klubnál elkezdett tudatos szakmai munkának már vannak eredményei, hiszen az U19-es és a második számú csapatunk kitűnően helytáll a saját bajnokságában. Azt szeretnénk, ha az első csapatunk is hasonlóan szerepelne. Mentálisan fel kell rázni a játékosokat. Azon is érdemes elgondolkodni, hogy négy kapott góllal miként tudtunk nyolc pontot veszteni. Az őszi szezon hátralévő öt mérkőzésén közelebb kell kerülnünk az éllovashoz, hiszen célunk továbbra is a bajnokság megnyerése.

A 42 éves Dobos Barna lett tehát az új szakvezető. Móron született, játékosként a Dunaferr SE, a Tiszakécske FC, a Budafok LC, a Lombard FC Tatabánya, valamint a Baracs SE kapusa volt, majd edzőként a Baracs SE, a Dunaújváros FC, az FC Fehérvár, majd a felcsúti Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia voltak az állomáshelyei.

– Mi változik most a gyakorlatban?
– A jelenlegi vezetőség célja megmenteni, újraéleszteni a dunaújvárosi futballt. Eddig is szakmai vezető voltam a klubnál, most annyiban bővül még a feladatköröm, hogy az első csapat napi munkáját is én fogom vezetni – magyarázta a Rangadó.hu érdeklődésére Dobos Barna.

– Ez a végleges megoldás, vagy csupán átmeneti?
– A téli időszakig mindenképpen így lesz, de a jövőt még nem tudjuk, mert elég hirtelen jött a váltás. Bízunk benne, hogy így eredményesebbek lehetünk. Egyértelműen jobb eredményekre számítottunk, jó lenne, ha a bajnoki cím sorsába is bele tudnánk szólni, de még nincs veszve semmi.

– Ez a keret az NB I-ben sem számítana gyengének. A motivációval lehet a baj?
– Biztos vagyok benne, hogy nincsenek motivációs problémák. Meg kell oldanunk, hogy még nagyobb egységet alkossanak. A kapott gólok száma nagyon kevés, mégis pontokat veszítettünk, mert volt két olyan meccsünk, amelyen nem tudtunk eredményesek lenni. Ráadásul nagyon okosan kell gazdálkodnunk, mert a mezőnyfölényünk, a lehetőségeink megvannak minden alkalommal. Szekszárdon is több helyzetünk volt, mint a hazaiaknak, de ők a végén az egyikkel élni tudtak, mi meg nem. Ezt kell megfordítani.

– Mi a helyzet a háttérmunkával?
– A felnőttel együtt tizenkét korosztályban van csapatunk. A második keretünk és az U19 is a tabella élén áll a saját bajnokságában, ami azt mutatja, hogy van már mozgolódás, ennyi idő után is szép eredményeknek örülhetünk.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik