Hírek

Böőr Zoltán is Dunaújvárosban!

Az NB III-as Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE csapatába igazolt Böőr Zoltán.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az már eddig is látszott, hogy az NB II Nyugati-csoportjából kiesett DPASE vezetői komolyan gondolják a visszajutást, most pedig egy újabb nagyágyúval sikerült megállapodniuk Böőr Zoltán személyében. A 34. születésnapját kedden ünneplő középpályás háromszoros bajnok és kétszeres Magyar Kupa-győztes volt szülővárosa csapata, a Debreceni VSC színeiben. Egy rövid ideig légióskodott Törökországban, majd megfordult a Győri ETO, a Nyíregyháza Spartacus, az Újpest FC, s végül a REAC együttesénél is. A magyar válogatottban 21 alkalommal lépett pályára. A Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, reálisnak és motiválónak tartja új klubja törekvéseit.

– Hogy alakult az átigazolási időszak?
– Több lehetőségem is adódott, de nagyon fontos volt, hogy szakmailag is kihívás legyen az új feladat, és nagyobb sikerek várjanak rám, mint az elmúlt idényben. Dunaújvárosban sokkal jobbak a feltételek, mint vártam, a vezetők nagyon korrektek. A klub nehéz időszakon ment keresztül, de az új vezetők motiváltak, elszántak, és lendületes hozzáállással biztosítják a feltételeket. Cél az NB III-as csoport, majd az osztályozó megnyerése, tehát visszakerülés a másodosztályba. Ezt nagy kihívásnak tekintem, de reálisnak tartom, és ez motivál.

– Érdekes szezon lesz: egy minimum NB II-es csapat a harmadosztályban!
– Az NB I-ből jól ismert játékosok alkotják a gerincet, de pozitív a benyomásom a többiekről, a fiatalokról is. Nagyon jó iramú edzések vannak, ezáltal biztosítva van a csapat fejlődése. Eddig nagyon jók a tapasztalataim.

– Nem csak a dunaújvárosi klub, hanem ön is nehéz időszakon van túl…
– Amin keresztülmentem a REAC-nál, az a futballtól nagyon távol áll. Minden nap nagyon erősnek kellett lennünk, hogy a napi munkát el tudjuk végezni. A célt, a bennmaradást végül nem sikerült teljesítenünk. Nagyon sok olyan problémával szembesültünk, ami nem szakmai volt. Még engem is megviselt ez az időszak, pedig én már sok mindent megéltem, és sikerek is vannak mögöttem. Bízom benne, hogy a REAC életében is új fejezetet indít el a megtisztulás.

Elkészült a REAC-puding!

Böőr Zoltán nem játszik előző csapata ellen, mivel a REAC a Mátra-, a DPASE pedig a Dráva-csoportba került az NB III-ban. A rákospalotaiak vezetőedzője, Mátyus János a Rangadó megkeresésére elmondta, együttese készen áll a visszajutás kiharcolására!
– Aki nálunk volt tavasszal, az kezdő volt, annyira kevesen maradtunk. Nyáron mindenki távozott, Dinka Balázs kivételével – mesélte a Rangadó.hu érdeklődésére Mátyus János. – Azt a döntést hoztuk, hogy teljesen új csapatot szeretnénk építeni, ezért ötven-hatvan próbajátékos fordult meg nálunk, ebből választottam ki tizenkilenc-húsz embert. Teljesen újjáalakuló csapatunkkal nagyon szeretnénk visszakerülni a másodosztályba, de még nem tudom, hova kalibráljam magunkat, mert nem ismerem az NB III mezőnyét. Szerencsém, vagy szerencsétlenségem, hogy eddig nem volt alkalmam ebben az osztályban dolgozni edzőként. Szerintem remek csapatunk lesz, összeálltuk, kemény munkát végeztük, de ahogy mondani szokták: a puding próbája az evés…

Olvasói sztorik