Hírek

Show must go on!

Kutasi Róbert elvesztése után is edzett a REAC csapata, és a hétvégi meccs sem marad el.

Kapcsolódó cikkek

Csütörtök délután, 48 éves korában, tragikus hirtelenséggel elhunyt Kutasi Róbert, az MLSZ NB II-es Bizottságának elnöke, a REAC klubigazgatója.

A kilencvenes évek elejétől egészen haláláig sportújságíróként is dolgozott, az utóbbi tizenegy évben klubigazgatóként vezette a REAC csapatát. Sportvezetői karrierje során betöltötte a sajtófőnöki posztot az MLSZ-nél, és a szövetség elnökségi tagja is volt, 2010-ben jelentős szerepet vállalt a jelenlegi elnökség felállásában. Az NB II-es bizottság vezetője volt, nevéhez fűződik a másodosztályúak válogatottjának ötlete és megvalósítása, valamint a kelet-nyugat gálameccsek kivitelezése. Pályafutása során a fogadási csalások megrögzött ellenzője, a bundaellenes mozgalom élharcosa volt.

Mucsi Nóra, a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) sajtóügyeletese az MTI érdeklődésére elmondta: március 1-én, délután az XIV. kerület egyik épületének folyosójáról egy 48 éves férfi, feltehetően öngyilkossági szándékkal leugrott és a helyszínen életét vesztette. A helyszíni szemle során idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel, a további eljárást a BRFK rendkívüli haláleseti osztálya folytatja le.

A Rangadó.hu pénteken kora délután ellátogatott Rákospalotára. Szomorú tény, hogy a fekete lobogót csak a stadion bejárata fölé helyezték ki, a Városházára, a Polgármesteri Hivatalra, illetve Forgács József klubelnök cége, a Jármű Zrt. szomszédos székházára nem. A REAC első embere egyébként a kora délutáni időszakban csak két perc erejéig látogatott be a csapat öltözőjébe, majd könnyek között távozott. Mátyus János vezetőedző és a játékosok rendkívüli lélekjelenlétről tesznek tanúbizonyságot, hiszen megtartották az edzést, és szombaton pályára lépnek a Kazincbarcika elleni bajnokin.

– Kedden borzasztóan feszült és csalódott voltam, nagy szomorúságot éreztem a szívemben, de az, ehhez képest, amit most érzek, elhanyagolható, hiszen akkor ugyan elvittek tőlünk két embert, de tegnap este elvesztettük a REAC szívét, Kutasi Róbert eltávozott közülünk – mondta a Rangadónak a gyászoló edző, Mátyus János. – Felvetődött a szombati meccsünk elhalasztásának lehetősége is, de az elnök úrral egyeztetve azt gondoltam, hogy Robi mindenképpen azt szeretné, hogy játsszunk holnap, ezért vállaljuk a meccset, és tisztességgel, becsülettel le fogjuk játszani. Az érzelmek meccse lesz, az biztos… Mindketten pátyolgatásra szorulunk, hiszen az elnök úr is nagyon szomorú, este beszéltem vele, nagyon későn, aztán ma reggel nála kezdtem a gyárban reggel hétkor. Nincs jó állapotban, de tartanunk kell magunkat, hiszen hétvégén feladatunk van, és most már Robiért is kell játszanunk tavasszal! Remélem, hogy az ő emlékének megfelelően fogunk szerepelni a bajnokságban.

A másodosztályú klub az elmúlt napokban azzal került a figyelem középpontjába, hogy kedden – nyolc mérkőzés manipulálásának gyanúja miatt – a Központi Nyomozó Főügyészség őrizetbe vette és kihallgatta az egyesület hat jelenlegi és volt futballistáját, akik csütörtökön előzetes letartóztatásba kerültek. Minden bizonnyal ez váltotta ki a tragédiához vezető csalódottságot Kutasi Róbertből, aki világéletében felemelte szavát a bundázás ellen.

– Tegnap még beszéltem vele telefonon. Mindig életvidám ember volt, és mivel gyakorlatilag mindketten itt éltünk a pályán, szinte egész nap cukkoltuk egymást – emlékezett Mátyus János. – Aztán az elmúlt egy hétben mintha nem nézett volna ki túl jól, de lehet, hogy csak belemagyarázom… Amikor a felesége felhívott, és közölte velem a hírt, őszintén megmondom, először azt hittem, csak tréfa, aztán rá kellett döbbenjek, hogy sajnos nem. Pedig a kislánya még csak tizenkét éves… Egyelőre számomra is felfoghatatlan, ami történt. Talán az idő majd enyhíti a fájdalmat.

Olvasói sztorik