NB II

Ködbe veszett továbbjutás?

Lengyel Dániel szerint eléggé zavaró volt ilyen körülmények között játszani, de nem adják fel.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Békéscsabai Előre 1912 SE szerdán 1-0-ra kikapott hazai pályán a Vasastól a Magyar Kupa negyedik fordulójának első mérkőzésén. A csapatoknak nem csak az ellenféllel, hanem a hatalmas köddel is meg kellett küzdeniük. A viharsarkiak védője, Lengyel Dániel a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, a pálya egyes részeit nem is lehetett belátni.

– Rendkívül zavaró volt így játszani – mesélte a békéscsabaiak 23 éves védője. – A félpályáról igazából nem lehetett ellátni a kapukig, a találkozó után az edzőnk, Dajka László pedig kérdezgetett is minket, játékosokat, hogy meséljük el, egy-két jelenet hogy zajlott, mert ő nem sokat látott a kispadtól.

– Élt már át hasonlót pályafutása során, hogy valamilyen időjárási körülmény nagyban befolyásolta a játékot?
– Nem, mert a havas, vagy hózáporos meccseket eddig mindig elhalasztották. Most a játékvezető azt a döntést hozta, hogy lejátszható a mérkőzés, utána pedig már nem is volt ez téma, mi csak a játékra koncentráltunk.

– Meglehet még a továbbjutás?
– Ez nem is kérdés, mi nem adjuk fel! Egy meccsen bárki legyőzhető, azért a tegnapi találkozón is volt jó pár helyzetünk a Vasas ellen.

– Jelenleg listavezetők a bajnokságban. Kik lehetnek a legfőbb vetélytársak az aranyéremért vívott harcban?
– Úgy gondolom, hogy a Vasas és a Nyíregyháza. Talán a Mezőkövesd, de kérdés, hogy a körbeverések miként befolyásolják majd a helyezéseket. Sok meccs hátravan még a bajnokságból, egy-két jó, vagy éppen rossz sorozat mindenkinél jöhet. Az is fontos tényező, hogy a sérüléseket hogyan tudják orvosolni a csapatok, itt sokat számít, kinek mennyire erős a kerete.

– A Békéscsabának elég erős?
– Úgy gondolom, igen, hiszen néhány sérülés most is súlyt minket, gondolok itt Majoros Árpádra, vagy éppen Balázs Józsefre. Ennek ellenére nem szerepelünk gyengén a bajnokságban.

Olvasói sztorik