NB I

Nem a szakáll teszi

Dudás Ádám igyekszik mindig megfelelni a szakvezetés elvárásainak.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Tizennégy forduló óta veretlen az OTP Bank Ligában a Győri ETO csapata. Pintér Attila együttese legutóbb az első fordulóban, Debrecenben szenvedett vereséget, azóta megállíthatatlanul menetelnek az immár listavezető, őszi bajnok kisalföldiek. Ráadásul a Magyar Kupában is remekelnek, hiszen gyakorlatilag az első mérkőzésen eldöntötték a továbbjutást a Paks ellen aratott 4-0-s sikerükkel.

Néhány hete az Újpest elleni bajnokin, majd a Paks elleni kupamérkőzésen is remek teljesítményt nyújtott a győriek 23 éves játékosa, Dudás Ádám, aki a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, minden mérkőzésen szeretne megfelelni a vezetők elvárásainak, ezért sikert most is két gólt szereznie.

– Minden mérkőzésen szeretném megmutatni, hogy mit tudok – kezdte a Magyar Kupa góllövőlistáját hat találattal vezető Dudás Ádám. – Nem kérdés, hogy motivált vagyok, ég bennem a bizonyítási vágy.

– Azóta növeszti a szakállát, mióta kevesebb lehetőséget kap a felnőtt csapatban? A mostani teljesítménye után akkor előkerülhet a borotva…
– Nem, a szakállnak semmi jelentése nincs. Szimplán jól érzem magam így is, ezért növesztettem meg. Azt, hogy visszakerülök-e a kezdőcsapatba, nem az én tisztem eldönteni. Pintér Attila a vezetőedző, az ő feladata a kezdőcsapat kijelölése. Igyekszem mindig megfelelni az elvárásoknak, ha majd úgy látja a mester, hogy hasznára lehetek a csapatnak kezdőjátékosként, akkor biztosan megkapom a lehetőséget. Addig pedig teszem dolgom az edzéseken és a mérkőzéseken is.

– A Debrecennél tavaly a szerencsét is emlegették a remek szezon kapcsán. Önöknél mivel lehet magyarázni ezt a szériát?
– Persze, szerencse is kell ahhoz, hogy egy csapat jól szerepeljen. De nem véletlen, hogy ilyen jól állunk a bajnokságban. Remek formában vagyunk, kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtunk, sok gólt rúgunk az ellenfeleinknek. Úgy gondolom, kitarthat ez a forma még egy jó darabig. Akár a szezon végéig is.

– Szombaton éppen a Debrecen ellen játszanak majd. A DVSC az egyetlen csapat, aki meg tudta verni önöket idén…
– Nem foglalkozunk azzal, hogy ki az ellenfél. Megpróbálunk ugyanúgy játszani, mint a korábbi mérkőzéseinken, és igyekszünk ráerőltetni a saját játékunkat az ellenfelünkre. Győzni szeretnénk a Debrecen ellen is, csak úgy, mint a többi mérkőzésünkön.

Olvasói sztorik