NB I

Nincs edzőkérdés Debrecenben!

Szima Gábor, a DVSC elnöke öt vereség után is nyugodt, mert látja a gödörből kivezető utat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szima Gábor, a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő DVSC-TEVA elnöke a Győrben elszenvedett, zsinórban immár ötödik bajnoki vereség után továbbra is higgadt, s töretlenül bízik a csapat vezetőedzőjében, Kondás Elemérben. A hajdúsági klub első embere szerint a Debrecen az anyagi lehetőségek alapján csak a negyedik-ötödik az NB I jelenlegi rangsorában, ennek dacára nemzetközi kupaszereplésre jogosító helyezést remél – derül ki a Magyar Nemzet interjújából.

„Ehhez a szituációhoz nem vagyunk hozzászokva. A helyzet higgadt és nyugodt értékelésével, a hibák kijavításával azonban visszatalálhatunk arra az útra, amelyről letértünk” – nyilatkozta két hete, a harmadik vereség után Szima Gábor.

– Ha lehet, még nyugodtabb vagyok, mint a Ferencvárostól elszenvedett vereség után. Ugyanis egyértelműen megtaláltuk a gödörből kivezető utat. Győrben többet birtokoltuk a labdát az ellenfelünknél, a második félidőben beszorítottuk az ETO-t, a játék képe és a helyzetek száma alapján is nyernünk kellett volna. Nem sikerült. Ilyen a futball. Ráadásul egy büntetőt nem adott meg a javunkra a játékvezető, sőt az esetnél a szabálytalankodó győri játékost ki kellett volna állítani – vélekedett a debreceni klubelnök.

Szima leszögezte, a DVSC-nek nincs annyi minőségi játékosa, mint a közvetlen riválisainak, ezért a csapat nehezebben viseli, ha kulcsjátékosok kidőlnek.

– Márpedig az őszi szezon tizenöt bajnoki mérkőzéséből a válogatott labdarúgóink közül Szakály Péter csak tizenegyen, Mészáros Norbert kilencen, Varga József pedig tízen szerepelt – sorolta Szima Gábor. – Az öthónapos kihagyás után visszatért Selim Bouadla az első értékelhető meccsét Győrben játszotta, Novakovics, akit az előző idény legjobb kapusának választottak, rögtön az első bajnoki meccsen megsérült. Máté Péter, aki pótolhatta volna Mészárost, szintén nem egészséges. Ezt a sérüléshullámot sajnos nem tudtuk átvészelni.

A játékosok önértékeléséről azt mondta, lehetséges, hogy néhányan elhitték, könnyen megvédheti bajnoki címét az együttes. Szima szerint mentségükre szól, hogy az első tíz forduló alapján megalapozottan nőhetett meg az önbizalmuk. Ez azonban koránt sem kezelhetetlen probléma, edzőkérdés viszont továbbra sincs!

– Kondás Elemér jelenleg is a DVSC történetének egyik legsikeresebb edzője, az eredményességi mutatója még mindig meghaladja a hetven százalékot. Vezetésével a szakmai stáb keményen dolgozik, töretlenül bízom benne – szögezte le az elnök. – Kondás Elemér nem az első vezetőedző, akivel elnöki időszakom tizenegy éve során együtt dolgoztam. Jól kezeli a helyzetet, nem mutatja jelét a megingásnak.

A hajdúsági klub első embere szerint a Debrecen az anyagi lehetőségek alapján csak a negyedik-ötödik az NB I jelenlegi rangsorában.

– Meg lehet nézni a hivatalos mérlegadatokat. A Videoton, a Győr, az Újpest és a Ferencváros biztosan nagyobb költségvetésből gazdálkodik, mint a DVSC, de lehet, hogy a Diósgyőrt is elénk sorolhatjuk. Néhány évvel ezelőtt még az elsők közé tartoztunk, de a vetélytársak egyre több pénzt költenek, s mi nem követjük ezt a tempót – magyarázta Szima. – Az idény előtt azt tűztük ki célul, hogy nemzetközi kupaszereplésre jogosító helyezést érjünk el, ami nem változott. A Győr ugyan most meglépett a mezőnytől, de azt gondolom, nincs ekkora különbség a Győr és a többi csapat között. El kell ismernem, tavaly mi sem voltunk annyival jobbak a riválisainknál, mint amit a veretlenül, hetvennégy ponttal megnyert bajnoki cím mutat.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik