Hírek

Olasz továbbjutás büntetőkkel

Az olasz válogatott jutott az elődöntőbe az Európa-bajnokságon, mivel a 0-0-s rendes játékidőt, illetve hosszabbítást követően tizenegyesekkel 4-2-re legyőzte Angliát.

Kapcsolódó cikkek

Európa-bajnokság, negyeddöntő
Olaszország–Anglia 0-0, tizenegyesekkel: 4-2
Kijev, 64 ezer néző. Játékvezető: Pedro Proenca (portugál)
Hétfőn és kedden szünnap lesz a tornán.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

De Rossi kapufájával indult a mérkőzés, ám a második perctől az angolok vették át az irányítást, s többször kerültek az olasz védelem mögé. Negyedóra rohamozás után visszaálltak, s átengedték a területet ellenfelüknek, akik nagyon szenvedtek a betömörülő angol védelem ellen, csak kevés helyzetet alakítottak ki, gólt pedig nem sikerült szerezniük. Mivel az angolok szórványos ellentámadásai is eredménytelenül zárultak, gólnélküli döntetlennel vonulhattak pihenőre a felek.

A fordulás után is az olaszok támadtak többet, ám több nagy lehetőséget kihagytak. A játékrész nagy részében meddő volt a fölényük, a masszív angol védelmen csak ritkán jutottak túl, kevés helyzetüket elpuskázták. Az angolok erejéből nem sok támadásra futotta, Buffon kapusnak így nem sok dolga volt. Ez volt a torna első olyan meccse, amely kilencven perc során nem hozott gólt, következhetett a hosszabbítás.

A ráadás első fele egy véletlen olasz kapufán kívül semmilyen izgalmat nem tartogatott, a csapatok békésen, kockázatot nem vállalva futballoztak, készültek a büntetőkre. A második 15 percben a teljesen passzív angolokkal szemben az olaszok próbálták eldönteni a találkozót, gólt azonban csak egy véleményes leshelyzet után tudtak szerezni.

A büntetőrúgások során az olasz csapat játékosai voltak nyugodtabbak, csak Montolivo hibázott, míg a másik oldalon Young és Cole is tévesztett, így Anglia búcsúzott, Olaszország pedig elődöntős. Az olaszok csütörtökön, Varsóban, a német csapattal mérkőznek a döntőbe kerülésért.

– A nulla-nulla ellenére nagyon jó mérkőzést láttam. Borzasztóan sajnáltam az angolokat, mert velük szimpatizáltam. Jól is futballoztak, pro és kontra megvoltak a lehetőségek, bármelyik csapat nyerhetett volna. A büntetők pedig ilyenek – vélekedett a Rangadó.hu állandó szakértője, Tiber László, a Videoton egykori legendás játékosa. – Mindkét csapat megérdemelte volna a továbbjutást. Jó volt az iram, tisztességes, becsületes párharcokat láthattunk, nem volt alattomosság. Őszinte, alázatos, igazi angol foci volt ez! A tizenegyesek során pszichésen meginogtak, rossz döntést hoztak abban a másodpercben ezek a kiváló futballisták, akik egyébként odáig kiválóan játszottak. Mindig lutri, hogy kinek remeg meg a lába a sorsdöntő pillanatban, de összességében soha rosszabb játékot ne lássunk. Mivel az elődöntőben is egy mérkőzésről van szó, bármi megtörténhet, de úgy gondolom, hogy a németek legyőzik olaszokat, és a várakozásoknak megfelelően spanyol–német döntő lesz.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik