Hírek

Csapatként vállalják a felelősséget

Kassai Viktor és segítői csütörtökön hazaérkeztek az Európa-bajnokságról.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kassai Viktor kedden az Ukrajna–Anglia csoportmérkőzésen működött közre az Európa-bajnokságon. A találkozó második félidejében meghozott egyik ítélet kapcsán a hazai- és a nemzetközi sajtó éles kritikát fogalmazott meg a magyar játékvezetői ötössel szemben. Hazaérkezése után Kassai először az MLSZ honlapján értékelte a történteket.

– A mérkőzés után végignéztük, elemeztük a szituációt, és rögtön láttuk, hogy hibáztunk – közölte a játékvezető. – Megpróbáltuk megkeresni az okokat, de az UEFA előírása szerint a játékvezető saját döntéseit a nyilvánosság előtt nem kommentálhatja, nem értékelheti. Azért is kegyetlen hivatás a miénk, mert teljesen mindegy, hogy 199 jó döntést hoz a játékvezetői csapat a mérkőzésen, mert akár egyetlen téves ítélet végzetes lehet a teljesítményünk megítélésében. Minden játékvezetőnek a játéktéren kell az élő szituációt megítélnie, másodpercek tört része alatt, ahol centiméterekről kell dönteni, visszajátszás és különböző kameraállások képének ismerete nélkül.

A magyar játékvezető elmondta: csakúgy, mint a labdarúgóknál, a bírók szakmájában is vannak vereségek.

– Rendkívül csalódottak vagyunk, érzékenyen érintett minket a hiba. Ugyanakkor nem szabad elfelejteni, hogy a sikereket is csapatban értük el, és a felelősséget is igazi csapatként kell vállalnunk – szögezte le Kassai. – Azért is viseljük nehezen a történteket, mert tudjuk, hogy nagyon sokan bíztak bennünk. Ami történt, azt nem tudjuk megváltoztatni. Téves ítéletünk miatt haza kellett jönnünk, és el kell fogadnunk, hogy számunkra korábban ért véget a torna, mint azt terveztük, hiszen nagyot hibáztunk. Abban azonban biztos vagyok, hogy a csapatom minden tagja erőt fog meríteni ebből a kudarcból, és a következő szezonban ismét bizonyítani tudjuk, hogy a világ élvonalában van a helyünk.

Olvasói sztorik