Hírek

Kassai Viktort hazaküldték!

A keddi Anglia–Ukrajna csoportmeccsen egy hazai gólt elnéző Kassai Viktor nem vezet több meccset az Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az európai szövetség (UEFA) szerdán döntött arról, hogy a tavaly a világ legjobb játékvezetőjének választott magyar bíróra nem számít a kontinenstorna kieséses szakaszában – írja az MTI.

A Kassai fémjelezte magyar játékvezetői ötös a donyecki találkozó 62. percében követte el a torna eddigi legnagyobb bírói hibáját, amikor az ukrán Devics lövése után nem ítélt gólt. A gólbíró, Vad II István ugyanis nem jelezte Kassainak, hogy a labda áthaladt a gólvonalon, mielőtt John Terry visszarúgta a mezőnybe, így a játék 1-0-s angol előnnyel folytatódott.

Szerda délután Pierluigi Collina, az UEFA-nál a játékvezetők első embere sajtótájékoztatón ismerte el, hogy a találatot meg kellett volna adni. Hangsúlyozta, emberi hiba történt, aminek nem lett volna szabad bekövetkeznie.

Noha a világsajtó arról cikkezik, hogy Kassai Viktor nem adta meg a társrendező Ukrajna szabályos gólját, az európai szövetség nem tesz említést a bírói bakiról. Az UEFA honlapjára felkerült videó-összefoglalóban egyáltalán nincs benne a jelenet, de a szöveges beszámolóban is csak úgy szerepel a kritikus szituáció, hogy a hibát nem említik. A cikkben az áll, hogy az ukránok majdnem egyenlítettek, amikor Marko Devics lövése felpattant Hartról, de a kapu felé tartó labdát John Terry az utolsó pillanatban kivágta.

A negyeddöntő játékvezetői
A portugál Pedro Proenca vezeti a vasárnapi Anglia–Olaszország negyeddöntőt. A csütörtöki cseh–portugál találkozót az angol Howard Webb, míg a pénteki német–görög összecsapást a szlovén Damir Skomina kapta. A címvédő spanyol és a francia csapat mérkőzését szombaton az olasz Nicola Rizzoli vezeti.
Olvasói sztorik