Hírek

A bírói tévedések a játékhoz tartoznak!

Ifj. Szarka Zoltán szerint Kassai Viktorék nagyon jól vezették mindkét meccsüket az Európa-bajnokságon.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedd este, az Anglia–Ukrajna (1-0) mérkőzés 62. percében Marko Devic lövése után John Terry már csak a gólvonalon túlról tudott menteni, ám Kassai Viktor nem ítélt gólt, mert az alapvonali asszisztens, Vad II István nem jelzett semmit. Többször előfordult már, hogy Kassai nem adott meg olyan gólt, amelynél a labda teljes terjedelmében áthaladt a gólvonalon, mielőtt valaki kirúgta volna.

Az nso.hu összeállításából kiderül, hogy 2007. november 23-án, az Újpest–Debrecen bajnoki mérkőzés 83. percében Vermes Krisztián fejese után Csernyánszki Norbert kapus jócskán a gólvonalon túlról húzta ki a labdát, Kassai nem kapott segítséget az asszisztenstől, így továbbot intett. A legutóbbi szezon Haladás–Ferencváros mérkőzésének 81. percében Iszlai Bence fejese után Alekszandar Jovanovics rúgta ki a gólvonalon túlról a labdát, Kassai ezúttal sem ítélt gólt, mert segítője nem intett.

https://www.youtube.com/watch?v=rzF_IuFbWcM

A 2010-es, dél-afrikai világbajnokságon Frank Lampard németek elleni lövését az uruguayi bíró, Jorge Larrionda nézte el. Akkor ez az angolok vereségéhez és kieséséhez vezetett. Larrionda a döntő egyik favoritja volt, de ezek után hazaküldték. Kassaira és csapatára is ez a sors vár, ugyanakkor a Rangadó.hu által megkérdezett ifj. Szarka Zoltán, egykori FIFA-játékvezető reméli, a keddi hiba nem befolyásolja a magyar játékvezetői csapat további szereplését.

– A videóbírónak biztos nem vagyok híve, mert azzal a játék szelleme szenvedne csorbát. Ez futball! Ehhez hozzátartoznak a játékosok rossz passzain, rossz döntésein kívül a játékvezető tévedései is, tehát én a videóbíró bevezetését nem forszíroznám – vélekedett Szarka, a Haladás és az Ajka egykori játékosa. – A keddi eset egy szerencsétlen pillanat volt, amely nagyon remélem, hogy nem befolyásolja a magyar játékvezetői csapat további szereplését. A spanyol–olasz meccset is nagyon jól vezették, és meggyőződésem, hogy a mostanit is, függetlenül ettől a hibától. Azt látom, hogy nagyon respektálják Kassai Viktort a játékosok, nagyon jó erőben van, és tiszta fejjel vezet. Ő mélységből nem is érzékelhette, hogy a labda áthaladt-e a gólvonalon. A felelősség nagy része az alapvonal-asszisztensé, de ettől függetlenül a hiba sajnos hiba marad…

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik