Hírek

A maffia lecserélte volna Kassai Viktort

A Román Labdarúgó Szövetséget azzal a szándékkal keresték meg, hogy a február 29-én esedékes Románia–Uruguay barátságos mérkőzésen lecseréljék Kassai Viktort egy bolgár bíróra

A vezető sportnapilap, a Gazeta Sporturilor című román sportújság arról közölt cikket, hogy a román szövetség elnökét, Mircea Sandut állítólag egy nigériai származású belga sportügynök, Igdahoro Julius Owen azzal az ajánlattal kereste meg, hogy Kassai helyett egy bolgár bíró vezesse a Bukarestben sorra kerülő mérkőzést. A lap úgy tudja, hogy az ügynök kapcsolatban áll a sportfogadási maffiával – írja az MTI.

A lap szerint az ügynök, aki a bírócseréért húszezer dollárt ajánlott fel leplezett szponzorálás formájában, azt állította: a bolgár bírónak fontos bekerülnie az úgynevezett Elite-kategóriába, és ezért van szüksége erre a mérkőzésre. Az újság egyúttal úgy tudja, Kassainak a román–uruguayi találkozó helyett a Spanyolország–Venezuela mérkőzést kellett volna levezetnie.

Paul Zaharia, a román szövetség szóvivője hétfőn azt mondta, valaki valóban megkereste ezzel a kéréssel a szövetséget, de nem személyesen Sandut. A szóvivő ugyanakkor nem erősítette meg, hogy a belga ügynökről lenne szó, és nem nevezte meg a másik mérkőzést, amelyet az ajánlat szerint Kassainak kellett volna vezetnie a román–uru helyett.

Zaharia szerint a szövetség elutasította a cserét, Kassai Viktornak ugyanis a tavaly augusztus 10-re tervezett, végül elmaradt román–argentin barátságos meccset kellett volna vezetnie, és a románok már akkor megegyeztek a magyar szövetséggel, hogy az Uruguay elleni összecsapásra érvényben marad a megállapodásuk.

A lap szerint a bírócserét kezdeményező személy a szövetségnek küldött levélben azzal érvelt a bírócsere mellett, hogy Kassai Viktor Kassai Bélának, a román szövetség főtitkárának a fia. Utóbbi azonban Romániában született, és a névrokonságon túl nincs semmi köze a tavaly többek között a Bajnokok Ligája döntőjét is dirigáló, és a világ legjobb játékvezetőjének választott magyar sípmesterhez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik