Hírek

A legtöbb gól

A német válogatott 4-2-re nyert Görögország ellen az Európa-bajnokság pénteki negyeddöntőjében.

Kapcsolódó cikkek

Európa-bajnokság, negyeddöntő
Németország–Görögország 4-2 (1-0)
Gdansk, 39 ezer néző. Játékvezető: Damir Skomina (szlovén)
Gólszerzők: Lahm (39.), Khedira (61.), Klose (68.), Reus (74.), illetve Szamarasz (55.), Szalpingidisz (89.)
A mai program (június 23. szombat)
Negyeddöntő: Spanyolország–Franciaország, Donyeck, 20:45

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Joachim Löw, a németek szövetségi kapitánya nagy meglepetésre a csoportkörben remekül teljesítő teljes támadóalakzatát lecserélte Özilt leszámítva, ugyanis a tornán már három gólt szerző Gomez, valamint Müller és Podolski sem kapott helyet a kezdőben.
A legutóbbi Európa-bajnokságon döntős németek már az első percekben is több nagy helyzetet elpuskáztak, gyakorlatilag a teljes első félidőben a kapujukhoz szegezték a 2004-es Európa-bajnokot. A rést végül a 39. percben a balhátvéd Lahm találta meg, a csapatkapitány bombagóllal szerzett vezetést.

Fernando Santos szövetségi kapitány a szünetben kettőt is cserélt, a görögök pedig újult erővel jöttek ki a folytatásra, és szinte a semmiből, első igazi helyzetüket Szamarasz révén értékesítve egyenlítettek. Nem tartott sokáig az örömük, ugyanis Khedira hat perccel később ismét a németeket juttatta előnyhöz, ráadásul nem sokkal később a 120. válogatottságát ünneplő Klose, illetve Reus találatával gyakorlatilag el is dőlt a találkozó. A hajrában további lehetőségeket dolgozott ki Németország, de a végeredményt Szalpingidisz állította be büntetőből, így ez a találkozó lett a torna eddigi gólrekordere!

A németek a két évvel ezelőtti, spanyolokkal szemben elveszített világbajnoki elődöntő óta minden tétmérkőzésüket megnyerték, ez volt sorozatban a 15. sikerük, ami rekord. A varsói elődöntőben a vasárnapi olasz–angol összecsapás győztesével találkoznak.

– Ez egy laza edzőmeccs volt a németek részéről. Nem véletlen, hogy a szövetségi kapitányuk belenyúlt néhány emberbe, magyarul egy-két játékost, akik eddig folyamatosan pályán voltak, pihentetett az elődöntőre – véledett a Rangadó.hu állandó szakértője, Vass László. – Érződött, hogy komoly ellenállás nem lesz a görögök részéről, a németek minden csapatrészben jobbak voltak. Meglepő volt a görög csapat nagyon indiszponált kezdése. Az okát nem tudom, hiszen profi játékosokról van szó, akik jó helyeken játszanak, és megfelelő motivációval rendelkeznek. Be voltak tojva, nagyon magukra húzták az ellenfelet, így a németek nagyon hamar jelentős lélektani fölénybe kerültek. Egy-egy után sem volt bennem olyan érzés, hogy kilátásban lehet egy meglepetés. Ilyen nagy különbségre nem emlékszem egyetlen nagy torna negyeddöntőjében sem. Nagyon jó formában lévő csapat a német, a görögök pedig nagyot mentek a csoportban. Nem taktikailag verték meg őket, hanem technikailag és kondicionálisan voltak lényegesen többek. Ráadásul a görög válogatottban volt egy-két nagyon gyenge egyéni átlagteljesítmény.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik