Hírek

Kapusbravúrok döntöttek a Vasas javára

Jobban játszott a Békéscsaba, de a Vasas jutott a Magyar Kupa legjobb nyolc csapata közé.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Vasas hazai pályán 1-0-ra kikapott a Békéscsabától a Magyar Kupa negyedik fordulójának visszavágóján, de a tizenegyes-párbajt 4-3-ra megnyerte, így továbbjutott.

Az első találkozót irreális körülmények között, hatalmas, átláthatatlan ködben rendezték egy héttel korábban, Békéscsabán. Akkor Simek Péter góljával a Vasas nyert 1-0-ra. Most a békéscsabaiak kezdtek jobban, a tízedik percben Randelovics a hazaiak kapujába lőtt, de a játékvezető les miatt nem adta meg a gólt. A 21. percben Leucuta mintegy tíz méterről a kapufát találta el. A folytatásban is a viharsarkiak támadtak veszélyesebben, előbb Obot, majd a 34. percben Randelovics lőtt a kapu mellé. A szünet után is a vendégek játszottak nagyobb lendülettel. Jobbára a hazaiak térfelén folyt a játék. A békéscsabaiak fölényét szögletek és helyzetek jelezték, amelyek azonban kimaradtak. Nem adták fel a látogatók, és az utolsó percben gólt szereztek: a csereként beállt Nadaban jó labdát adott Obotnak, aki nyolc méterről a kapuba lőtt (0-1).

A hosszabbítás első tizenöt percében jobbára mezőnyjáték folyt a pályán, a kapuk nem kerültek veszélybe. A második negyedórában sem született gól, így jöhettek a tizenegyesek. Az első három körben mindkét csapat értékesítette a büntetőt: a hazaiaknál Nikolov, Thiago és Kovács II Dániel talált a kapuba, a csabaiaknál Leucuta, Botis és Juhász György volt eredményes. Ezt követően Bobo hibázott, de Nadaban lövését óriási bravúrral, vetődés közben kiütötte Szatmári Zoltán. A folytatásban Katona Máté betalált, a másik oldalon Makra Zsolt lövését megint elképesztő mozdulattal védte a Vasas kapusa, így a fővárosiak ünnepelhettek.


A Diósgyőr az első meccsen 4-0-ra kikapott a Honvéd otthonában. A vereség hatására lemondott Sisa Tibor vezetőedző. A miskolci visszavágó 16. percében vezetést szereztek a kispestiek: Diarra emelte előre a labdát a diósgyőri tizenhatos környékére, az átadást Faggyas Milán vette át, aki egy igazítás után laposan a kapu jobb oldalába bombázott (0-1). A 45. percben egyenlített a DVTK: Gallardo a jobb oldalról Tisza Tibort hozta játékba, aki jobbról elindult befelé, és két jó csel után, tíz méterről laposan a kapu bal oldalába lőtt (1-1). Az 54. percben újfent előnybe került a Honvéd: Baráth Botond kitűnően ívelte a labdát a tizenegyes-pont környékére, a nagy lendülettel tisztán érkező Vernes Richárd pedig úgy fejelt a kapuba, hogy a labda a léc alsó lapjáról vágódott a gólvonal mögé (1-2).

Magyar Kupa, 4. forduló, visszavágók

November 27. kedd

FGSZ Siófok – Dunaújváros Pálhalma Agrospeciál SE 1-0 (1-0). Továbbjutott: Siófok (2-2, idegenben lőtt góllal)

MVM Paks – Győri ETO FC 2-3 (2-2). Továbbjutott: Győr (kettős győzelemmel, 7-2)

Debreceni VSC-TEVA – Nyíregyháza Spartacus 3-1 (1-0). Továbbjutott: Debrecen (5-4)

November 28. szerda

Szolnoki MÁV FC – Létavértes SC ’97 1-2 (1-1). Továbbjutott: Létavértes (2-2, idegenben lőtt több góllal)

Dunakanyar-Vác – FC Tiszaújváros 5-0 (2-1). Továbbjutott: Vác (6-1)

Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd 1-2 (1-1). Továbbjutott: Honvéd (kettős győzelemmel, 6-1)

Vasas SC – Békéscsabai Előre 1912 SE 0-1 (0-0). Továbbjutott: Vasas (tizenegyesekkel: 4-3)

A Zalaegerszeg – Videoton párharcot elhalasztották. Az időpontok: február 2. és 9.

Olvasói sztorik