NB I

Az idő és a távolság ad választ

Sisa Tibor szerint néhány hét múlva többet fog tudni a történtekről, mert tisztulni fog a kép.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szerda esti, Honvéd elleni Magyar Kupa-mérkőzés (4-0) után Sisa Tibor, a Diósgyőr vezetőedzője bejelentette lemondását. A szakvezető csütörtökön egyeztetett Dudás Hunor ügyvezetővel, és a felek úgy álltak fel az asztaltól, hogy nem folytatódik tovább a közös munka. Hivatalosan péntektől, ugyanis ekkor végzik el a szükséges adminisztratív dolgokat. Sisa Tibor idén júniusban tért vissza a DVTK-hoz, és két szezonra írt alá, de most ő kezdeményezte a szerződésbontást, így a klubnak egy fillért sem kell fizetnie.

– Nyáron érzelmi döntést hoztam, mert elvakultan csak a DVTK-címert láttam magam előtt – kezdte a Borsod Online érdeklődésére Sisa Tibor. – Egy biztos, ha valakit nagyon bánt, ha valaki nagyon sajnálja, hogy most ez van, az én, Sisa Tibor vagyok. Igazából ennél többet nem szeretnék mondani, mert látni akarom, hogy mi történik ezután, és így talán választ kaphatok a miértekre. Mert amikor valaki valamiben benne van, nem mindig látja tisztán, mi folyik körülötte. De az idő és a távolság szinte mindig, mindenre választ ad, pár hét múlva többet fogok tudni, ki fog tisztulni a kép.

A volt vezetőedző ismét hangsúlyozta: nem ragaszkodott a kispadhoz, ezért is döntött a lemondás mellett szerda este.

– Olyan ember vagyok, hogy ha kimondok valamit, akkor azt igyekszem mindig betartani, eszembe sem jutott, hogy visszavonjam a lemondásomat az ügyvezetővel való egyeztetés során – folytatta Sisa Tibor. – A korábbi beszélgetésekkor abban maradtunk, hogy bizonyos dolgokon változtatni kívánok, amikre majd télen visszatérünk, de erre így már nem kerül sor. Szerettem volna jót alkotni Diósgyőrben, hiszem, hogy sikerülhetett volna.

Nem csak Sisa Tibor távozik a DVTK-tól, hanem pályaedzője, Dzurják József is, aki ezt megelőzően három alkalommal állt már a Diósgyőr alkalmazásában: 1984-1986 között, illetve 1995 tavaszán játékosként, 1999 áprilisától 2000 januárjáig pedig Temesvári Miklós vezetőedzőt segítette.

– A nyáron örömmel jöttem Miskolcra, nem volt kérdés, hogy elvállalom Sisa Tibor mellett a munkát, amikor hívott – mondta Dzurják József. – Bíztam benne, hogy tudunk alkotni valamit, sajnálom, hogy így ért véget ez a történet.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik