NB I

Erwin Koeman Diósgyőrben?

A magyar válogatott korábbi holland szövetségi kapitánya válthatja a távozó Sisa Tibort a DVTK-nál.

Kapcsolódó cikkek

Esti találka a DVTK-stadionnál
A diósgyőri szurkolók sem mentek el szó nélkül a szerdai kupavereség mellett, a mérkőzés lefújása után nem sokkal az egyik internetes közösségi portálon szerveződés kezdődött egyfajta demonstrációra, amelyet a klubháznál még szerda este kívántak tartani – írja a Borsod Online.
Este 11 óra körül – egyrészt a budapesti meccsen jelen lévő szurkolók, másrészt az otthon maradottak közül – mintegy háromtucatnyian gyűltek össze a stadionnál, várva a csapat buszát. A diósgyőri biztonsági szolgálat néhány tagja és rendőrök is érkeztek a helyszínre, és kordont állítottak a klubház elé. Miután a csapat megérkezett, az együttes tagjai közül hárman (Tisza Tibor csapatkapitány, Takács Péter és Elek Ákos) kiment a szurkolókhoz beszélgetni, és egy kisebb egyeztetés után minden helyszínen lévő ember, szurkolók, biztonságiak, rendőrök, játékosok csendben, atrocitás nélkül hazamentek. Éjfélkor már senki sem volt a stadionnál.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Eddig se kapaszkodtam a kispadba, ezután sem teszem. A vezetőkkel megegyeztem, hogy télen átadom a helyem. De természetesen ezt most is be tudom jelenteni, ez akár a mai naptól is bekövetkezhet. Hihetetlen rosszul érzi magát az ember egy ilyen szituációban. Négy nulla után mit mondjon egy edző? Úgy, hogy a kupában tovább akartunk jutni. Már két alkalommal felmondtam, de a vezetők várni akartak télig. Elnézésüket kérem, de most a nyilvánosság előtt harmadszorra is felmondok” – közölte újságírók előtt Sisa Tibor, miután csapata, a Diósgyőr 4-0-ra kikapott a Honvéd otthonában Magyar Kupa negyedik fordulójának első mérkőzésén.

Hivatalos döntés még nincs az edzőváltással kapcsolatban, de a tréner szavaiból is kiderül, hogy a váltás biztosra vehető, ezért természetesen már el is kezdődött a találgatás: vajon ki lehet az utódja? Egyelőre nem tisztázott, ki irányítja a csapatot, a csütörtök délelőtti edzésen, és a szezonból hátralévő négy találkozón (2 bajnoki, 1 Magyar Kupa, 1 Ligakupa).

Két eset lehetséges azon túl, hogy a délelőtti tréninget vélhetően Dzurják József pályaedző dirigálja. A soron következő vasárnapi, Újpest elleni idegenbeli bajnokin vagy a pályaedző lesz az első számú szakember a kispadon (amennyiben felkérik és vállalja), vagy ismét Szentes Lázár szakmai igazgatót húzzák elő a kalapból, ahogy tették az előző edzőváltáskor, Benczés Miklós távozásakor – írja a Borsod Online.

Szentes Lázár beugrását némileg akadályozza, hogy néhány nappal ezelőtt Németországba utazott a DVTK utánpótlás igazgatójával, Zoltan Kovac-csal és még néhány diósgyőri edzővel, hogy az ottani klubok utánpótlás-akadémiáinak felépítését tanulmányozzák. Állítólag szerda este Szentes is értesült Sisa bejelentéséről, és várhatóan megszakítja külföldi programját.

Arról, hogy ki lehet a nem beugró, hanem végleges utódja Sisa Tibornak, már korábban megkezdődtek a találgatások. Mivel még Benczés Miklós menesztése idején, tehát tavasszal úgy nyilatkozott Dudás Hunor és Szentes Lázár is, hogy külföldi edzőt szeretnének a DVTK kispadjára, most arra van a legnagyobb esély, hogy határon túlról érkezik szakember.

A diósgyőri klubházból származó hírek szerint németalföldi edzők közül kerülhet ki a befutó. A magyar válogatott volt szövetségi kapitányát, Erwin Koemant rebesgetik…

Olvasói sztorik