NB I

Sisa felesége is meccsre megy

Idénynyitó szurkolói ankétot tartott Miskolcon a DVTK.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az összejövetelen részt vettek az új játékosok (Gosztonyi András, Michal Hanek, Ribánszki László), valamint Sisa Tibor vezetőedző, Dzurják József másodedző, Szentes Lázár szakmai igazgató, Dudás Hunor ügyvezető igazgató, és Körmöndi Zoltán marketing-igazgató.

– Azért az érzésért tértem vissza Diósgyőrbe, amit most is tapasztalok. A feleségem kétszer volt életében focimeccsen, de most rábeszéltem, hogy jöjjön el pénteken és érezze ő is át ezt – mondta Sisa Tibor. – Van még munka bőven, de
nem szeretnék panaszkodni. Lehet, hogy döcögni fogunk, de a nézők majd áttolnak ezeken a szakaszon. Később pedig reményeim szerint olyan lendületbe jövünk, amit elvárok a csapattól.

A spanyol Fernando Fernandezzel kapcsolatban a tréner elmondta, a rutinos középpályás is tiszta lappal indult nála, bár nem az a stílusú játékos, amelyik a kedvence, de vannak értékei. Hozzátette, ha lesz olyan – akár 17 éves – játékos, aki jobb nála, akkor nem fog gondolkodni a cserén.

– Megkövetelem a letámadást, labdaszerzést a támadóharmadban. Egyelőre nem mindenki kellően agresszív, de bízom benne, hogy sikerül rávenni az összes játékost erre a felfogásra, vagy esetleg lesz olyan vetélytárs, akit be tudok küldeni helyette – szögezte le az edző.

Szentes Lázár elárulta, hogy még két-három játékos érkezhet a nyári átigazolási szezonban. Elek Ákos ügyében tárgyalásban állnak a borsodiak a Videotonnal. Rakaczki Bence betegsége miatt igazolni kell egy harmadik számú kapust, aki egy fiatal
játékos lesz. A tárgyalások folynak. A bolíviai Vicente Arzét a klub elengedte próbajátékra, mert úgy ítélik meg, hogy a jövőbeni tervek elérésében nem tud segíteni.

Egy másik próbajátékos, Bojan Vrucina viszont Diósgyőrben nem felelt meg, majd néhány nappal később Kaposvárott írt alá.

– A vezetők vért izzadnak az igazolásokért, de sokan fejőstehénnek nézik a DVTK-t – magyarázta Sisa Tibor. – Amit a horvát csatár Diósgyőrben kért, annak a töredékéért igazolt Kaposvárra. Emellett itt stílusidegen volt, ő az a típus, aki végigsétálja a mérkőzést és mellette a másik kilenc mezőnyjátékosnak kell futnia. Ezt nálunk nem tehette volna meg.

Sok a sérülés, Youssef Sekour gerincproblémával bajlódik, Takács Péter kisebb műtéten esett át, José Luquénél pedig hasfalsérvet diagnosztizáltak, de csak decemberben szeretné megműttetni, továbbá Michal Hanek sem teljesen egészséges.

Dudás Hunor kifejtette, azt szeretné, ha a DVTK egyszer bajnok lenne. Idén a 4-6. hely
elérése a cél, ehhez körülbelül 700 és 800 millió forint közötti összeg áll rendelkezésre a költségvetésben, amely magasabb a tavalyinál – áll a klub honlapján.

Olvasói sztorik