NB I

Sisa nem értékeli túl a győzelmet

A vezetőedző versenyhelyzetet teremtene a csapaton belül.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hétvégén első edzőmérkőzéseit játszotta a Diósgyőr a felkészülési időszak alatt. A miskolciak rögtön két sikerrel debütáltak az új vezetőedző, Sisa Tibor vezetésével. A Király Kupán aratott két győzelem egyben a kupa elhódítását is jelentette számukra, melyet ugyan szép sikernek tart a vezetőedző, de nem szeretné túlértékelni a látottakat.

– Túlzásba azért nem szeretnék esni – kezdte értékelését Sisa Tibor. – Játszottunk két edzőmeccset, melyeket megnyertünk. Ez egy szép siker, de úgy gondolom, a felkészülés ezen szakaszában nekünk nem ezzel kell foglalkoznunk. Abból, amit viszont szerettem volna látni a pályán, vissza-vissza kaptam dolgokat, de még sok csiszolandó elem van a játékunkban. Fontos volt számomra, hogy a játékosokat végre fel tudtam mérni mérkőzés közben is. Valamennyire képet kaptam a tudásukról, de még messzemenő következtetéseket nem kívánok levonni a látottak alapján. Ahhoz több idő kell, hogy teljesen megismerjem a keretet. Bízom benne, hogy azt a munkát, amit elkezdtünk, becsülettel folytatják majd a játékosaink. Csak ez viheti előre a csapatot. Azt látom rajtuk, hogy mindenki megtesz mindent az edzéseken, igyekeznek megfelelni az elvárásoknak.

A vezetőedző elmondta, szívesen teremtene versenyt a csapaton belül, hiszen ez az a tényező, ami leginkább motiválhatja a játékosok teljesítményét.

– Nem mondanám, hogy lennének hiányposztjaink. Az nem két hét alatt derül ki számunkra, hogy egy adott játékos mennyire tud alkalmazkodni, felfejlődni a taktikánkhoz. Ennek ellenére szeretnék még igazolni, kifejezetten örülnék neki, ha sikerülne játékosokat szereznünk. Bízom benne, hogy igazolunk még olyan futballistát, akit én jelöltem, illetve azt sem bánom, ha próbajátékosok érkeznek, és közülük választhatnám ki a legmegfelelőbbeket. Ezzel konkurenciát, versenyhelyzetet teremtenénk a csapaton belül, ami mindenkit jobb teljesítményre sarkallhat. A csapaton belüli verseny a mi munkánkat is segíti.

Sisa Tibort arról is kérdeztük, hogy inkább magyar, vagy külföldi játékosokkal erősítené-e szívesebben a csapatát.

– Engem csak az érdekel, hogy hogyan teljesít az adott játékos. Magyar edzőként természetesen nekem is könnyebb lenne, ha magyar nyelven értetném meg magam a játékosaimmal az edzéseken és a meccseken. De tudjuk, hogy ez az idő már elmúlt. Egy edzőnél egyre inkább feltétel, hogy minél több nyelven beszéljen, és az is nagyon fontos, hogy a szavakon túl mentálisan is megtalálja a közös hangot a különböző kultúrákban nevelkedett játékosokkal. Ez alapfeltétele annak, hogy egy egységes, sikeres csapatot tudjon összeállítani a vezetőedző. Ez a feladatunk, amit meg tudunk oldani – zárta szavait Sisa Tibor.

Olvasói sztorik